Boligreportage: Rebelsk humor og eksotiske mønstre
Hus

Boligreportage: Rebelsk humor og eksotiske mønstre

Onsdag d. 22. juli 2020 (Først udgivet: d. 6.sep. 2016) - Foto, styling og tekst: Iben & Niels Ahlberg 6.09.2016
Carsten Friis elsker forskelligheden i rummene i den klassiske villa nord for København. I stuen hænger fotokunst i vilde farver, i soveværelset falder han i søvn omgivet af grønne bladmønstre, og overalt har han indrettet med personlige minder fra sit liv.
Carsten Friis’ hjem bærer tydeligt præg af hans mange rejser i forbindelse med jobbet som kreativ direktør og CEO for skofirmaet Billi Bi. Indretningen er et multikulturelt mix af stringente nordiske linjer, kinesiske antikviteter, eksotisk mønstrede tapeter og fotokunst med rebelsk humor. Hvert rum har sin personlighed, og fælles for mange af dem er, at der er skruet helt op for farverne på væggene. – Jeg holder meget af at have ting fra forskellige epoker i mit liv omkring mig, siger Carsten Friis. I badeværelset fylder fx et forstørret foto af hans sønner fra den seneste ferie til Sicilien en væg. Og i det hyggelige landkøkken hænger et foto af hans mormor sammen med den rekordstore tun på 171 kilo, som hun fangede i Øresund i 1954. Da Carsten Friis var barn, arrangerede hans mormor middag for mindst 25 familiemedlemmer hver søndag, og glæden ved mad og madlavning er gået i arv i familien. Derfor er køkkenet det rum, der betyder mest for Carsten Friis og hans drenge. – At køkkenet er husets hjerte, er ikke en tilfældighed. Mad er en vigtig del af vores liv. Selv mine sko er opkaldt efter den berømte Billi Bi-muslingesuppe fra Frankrig, fortæller Carsten Friis.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Smuk funkisvilla med sjæl

Væggene slår stemningen an

Der hænger markant fotokunst på væggene mange steder i huset, enten fordi billederne forbinder Carsten Friis til et sted eller en situation, eller blot på grund af den stemning de tilfører et rum. I dagligstuen er væggene hvide, så den farvestrålende fotokunst står helt skarp og kommer til sin ret. I andre rum slynger sjalsmønstre og grønne blade sig omkring på tapeter på væggene. På den måde styrer Carsten Friis, om et rum skal signalere nordisk lounge som i stuen, funky Manhattan-stil med fodboldspil som i ‘herreværelset’ – eller luksushotelstil a la Las Vegas som i soveværelset.

Italiensk sommerspisestue

Selv uderummene i haven er iscenesat. Lavendler og hortensiaer i krukker sammen med store oliven- og citrontræer fuldender illusionen om en sydeuropæisk gårdhave, stærkt inspireret af gårdhaven ved en af Carsten Friis’ yndlingsbutikker i Milano, Corso Como. En gammel, kroget vin dækker det meste af muren på det solgule hus og blander sig med en lige så imponerende blåregn. – Jeg faldt lidt for husets italienske stil på grund af mine mange rejser til skomekkaet Italien, som er mit 'Home, away from Home', forklarer Carsten Friis. Under et gammelt kirsebærtræ har Carsten indrettet sin sommerspisestue, hvor hjemmelivet leves fra tidligt forår til langt ud på efteråret, hjulpet godt på vej af flere gasvarmere. Huset ligger ikke langt fra vandet, og her tilbringer familien også meget af deres fritid om sommeren.

Boligreportage: Rebelsk humor og eksotiske mønstre

Hvem:
Carsten Friis, CEO og kreativ direktør for skofirmaet Billi Bi. En del af tiden bor hans fire sønner her også.

Hvad:
Villa på ca. 300 m² nord for København.

Stil:
Multikulturelt stilmix med masser af farver.

Drømmer du om at indrette din stue til uhøjtideligt samvær, så vælg magelige sofaer i en praktisk farve og et rustikt sofabord. Sofaerne er fra Meridiani, og bordet er bygget af en gammel indisk port. Sæt farvestrålende kunst til, her et næsten tre meter langt stykke fotokunst af Sabine Dehnel.

Carsten Friis i køkkenet, der er husets hjerte og gemmer på historier fra familien. Fiskehalen på hylden til højre er fra hans mormors præmietun, som hun fangede i Øresund.

Udnyt pladsen omkring en dør ved at få en snedker til at bygge en reol omkring den. Reolen her står i ’drengeværelset’.

Et kig fra stuen til fodboldspillet i ’drengeværelset'. Det er kun i højsommeren, der ikke er ild i pejsen.

Brug markante lamper til at give dit hjem et personligt udtryk. Lysekronen her ved trappen er fra Rue Verte.

I et hvert badeværelse skal der kun lidt sort-hvid fotokunst til for at gøre rummet personligt.

Få cool Las Vegas-hotelstil i soveværelset med bløde tekstiler og douce farver. Hovedgærdet af velour er fra Rue Verte.

Mere inspiration?

Cecilie Hertz og Malte Fryd forvandlede den tidligere Marie Kruse skole til et nutidigt nordisk hjem. Kom med indenfor i den historiske ejendom på Vesterbro her!