I Camillas hjem er ingen farver forbudte: ”Jeg har især en svaghed for lyserød, som jeg altid vender tilbage til”
Camilla Hansson har altid været meget kreativ, og da hun fik børn, begyndte hun at strikke. I dag både strikker og syr hun stort set alt sit tøj selv og sælger strikdesign til både mødre og børn som opskrifter under navnet A Nordic Knitting Tale. Camillas tilgang til strik er legende og farverig, og det samme er hendes indretning af villaen i Odense.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
– Jeg elsker at sætte farver sammen på kryds og tværs. Jeg har især en svaghed for lyserød, som jeg altid vender tilbage til, fortæller Camilla om den nuance, der har sneget sig ind flest steder i hjemmet. Gardinerne i stuen, sofabordet, væggene på Camillas kontor og også buen i køkken-alrummet viser fint den lyserøde tråd, som Camilla har skabt mellem villaens mange rum.
– Farver giver liv og personlighed. Jeg er slet ikke til sorte-hvide hjem. Derfor er der heller ikke nogen farver, som er forbudt, eller som ikke må komme ind hér, siger hun.
Det franske landkøkken røg ud
Da familien overtog huset, var det yderst velholdt, og her var allerede etableret køkken-alrum og det antal værelser, de havde brug for.
Det krævede dog lidt justeringer, for at Camilla og familien kunne finde sig til rette i de nye rammer. Blandt andet har de valgt at fjerne det gamle køkken og skjule fliserne, der forbandt det med entréen.
– Køkkenet var egentlig ikke vanvittigt gammelt. Det kunne sagtens leve mindst 10 år endnu, men det var slet ikke vores stil og passede ikke til huset, det emmede af fransk landkøkken, og vi besluttede os for at gå med et helt andet udtryk, forklarer Camilla. For hende er det nemlig vigtigt, at der renoveres med respekt for husets stil og arkitektur.
Velovervejede farvevalg
Derfor har hun også valgt at beholde de gamle originale fyrretræsplanker, dog i en malet version.
Farverne i hjemmet er ikke bare nogle, Camilla hurtigt har valgt. Ofte går Camilla i længere tid og forestiller sig rummet i den farve, hun tiltænker, mærker, hvordan det føles, og tester forskellige kombinationer i hovedet, før hun eksekverer.
Pludselig er den helt rigtige kombination der mellem farver, møbler og interiør, og først dér går Camilla i gang med at male.
Når Camilla indretter eller laver om, tænker hun altid i strukturer og materialer for at opnå det helt rette og personlige udtryk.
– Der må gerne være lidt træ, lidt metal, lidt læder og noget stofligt. Det giver et godt spil i indretningen, og på den måde får jeg også de nødvendige kontraster ind.
Boligreportage: Se Camilla Hansson fra A Nordic Knitting Tales farverige hjem i Odense
Hvem?
Camilla Hansson, 43 år, sygeplejerske på onkologisk afdeling. Indehaver af A Nordic Knitting Tale, @anordicknittingtale, Thomas, 47 år, samt børnene Oline og Ebba på ni og seks år.
Hvad?
Dobbelthus på 180 m² i Skibhuskvarteret i Odense.
Q&A
Hvilket rum kan du bedst lide?
Vores køkken-alrum. Mine børn er stadig så små, at de endnu ikke har opdaget deres værelser, og jeg nyder, at familien endnu samles af sig selv i samme rum.
Hvor finder du inspiration?
Overalt – i moden, i boligblade, på Instagram eller i bylivet. Men jeg får de fleste af mine idéer, når jeg sidder med strikkepindene i hænderne.
Er din familie lige så glad for farver?
Det korte svar er nej. Det er kun mig, som indretter. Min mand har ikke nogen holdning til det, men han har fået lov til at nedlægge veto. Han har bare aldrig gjort det.
Har du aldrig fortrudt et farvevalg?
Indrømmet, nogle gange tager jeg fejl. Jeg var for eksempel lige blevet færdig med at tapetsere en væg i gangen, da jeg opdagede, at den fik et helt forkert skær af fersken. Men det tager jeg nu ikke så tungt.
Hvorfor ikke byde indenfor med farver? Det første, gæsterne ser, når de træder ind i Camillas hjem, er entréens lyserøde hvælving og det grønternede berbertæppe fra Marokko. Lignende gulvtæppe fås hos Nomads.
Camilla skifter ofte ud i sin kunstsamling, hvorfor hun viser den frem på montanareolen frem for at slå søm i væggen, hver gang stuen trænger til fornyelse.
Camilla elsker klassisk dansk design, og det enkle formsprog, som den blå Børge Morgensen-sofa har, skaber plads til at lege med kontrastfarver.
Mal din radiator i samme farve som væggen, det giver et mere gennemført udtryk. Skrivebordet er et Monterey-bord fra Montana, lampen er et genbrugsfund, tæppet er fra Tyrkiet og stolen fra Kevi.
Pasteller fra alle sider af paletten mødes på væggene i Camillas hjem. På kontoret er babylyseblå og sart pink sat i stævne. Opskrifter på de stribede sweatre kan du finde på anordicknittingtale.com lige her.
Betongulve er ikke bare praktiske, de kan også skabe sammenhæng mellem forskellige rum, som her hvor gangen bindes smukt sammen med køkkenalrummet.
I køkkenet har Camilla tilføjet trælåger i en varm tone fra Reform som modspil til betongulvets sterile udtryk.
19 IKEA-køkkener, der ligner en million
Åbne køkkener bliver hurtigt store og upersonlige. Ved at male bagvæggen mintgrøn har Camilla skabt et rum i rummet og en hyggelig spiseplads med spisebord fra Eiermann, Wegner-stole og en ompolstret Børge Morgensen-bænk.
Det kan være svært at gøre et lille badeværelse hyggeligt, men vasketøjskurve i træflet og en tyk bademåtte giver taktilitet til rummet. Gå også gerne efter lidt farve, så rummet ikke bliver for sterilt.
Ubehandlet træ er smukt i sig selv, især hvis det får modspil af et smukt, mønstret tapet. Hold stilen enkel med hvidmalede gulve. Tapetet er fra William Morris, og natbordene er Panton Wire fra Montana i limited messing-udgave.