kinne_andersen_raekkehus_oesterbro_julehjem-2.
Hus

Hvis du holder af den afdæmpede julestil, vil du elske Kinnes moderne juleunivers

af Karoline Mathilde Sohn Iversen. Redigeret til web. Foto: Peter Kragballe 29.09.2022
Juletræet skal være stort og klassisk, og bordet dækket op efter alle julekunstens regler – men resten af rækkehuset på Østerbro i København pynter Kinne Andersen i afdæmpet stil med masser af nye boligtendenser.

Når julen står for døren, skruer Kinne Andersen og hendes familie op for julemusikken og julebagningen i rækkehuset på Østerbro i København.

– Det er ikke rigtig jul, hvis ikke jeg har hørt julemusik og bagt småkager, siger hun.

Tidligt i december måned tager familien ud og fælder årets juletræ, der er centrum for julepynten i hjemmet.

– Hvert år fælder vi vores eget juletræ. Det er en af de traditioner, der er vigtigst for mig, for at julen bliver, som den skal være. Og så er vi begyndt at tage ud med hestevogn, og det vil vi også holde fast i, fortæller Kinne Andersen.

Juletræet skal være helt klassisk og med masser af pynt. På den måde kan man virkelig føle julestemningen i hjemmet.

– Jeg synes, der er noget hyggeligt over juletræet. Vi har holdt jul hos os de seneste år med både mine og Jonas’ forældre, og der spiller træet jo en vigtig rolle. December er lidt mørk og kold, men træet giver noget julestemning og hygge, så det kommer op ret tidligt, så vi har glæde af det i længere tid, siger Kinne Andersen.

Diskret pynt

I resten af huset er julen mere diskret til stede. Rækkehuset har nemlig en del detaljer, som ikke skal forsvinde i pynt.

– Jeg forsøger at holde alt andet end træet meget enkelt. Små fine detaljer i vindueskarme eller rundt i hjørnerne viser, at det er jul, uden at det bliver helt overjulet alle vegne. Man må gerne kunne se, at det er december, men det skal ikke dække huset til, siger hun.

For Kinne Andersen betyder julen meget, og hun gør en dyd ud af at gøre forberedelserne til juleaften hyggelige.

– Gaveindkøb og indpakning er ikke noget, man normalt bruger særligt meget tid på, men i december er det med til at gøre det ekstra hyggeligt. Jeg nyder at lave små detaljer på gaveindpakningen, og den slags forberedelser og tid med familien betyder bare virkelig meget, fortæller Kinne Andersen.

Et barn af jul

Da parret fik datteren Filippa, begyndte Kinne Andersen at sætte endnu mere pris på julen end før.

– Jeg husker, hvordan det var at være barn, og hvor meget julen betød for mig dengang. Så nu hvor jeg selv er mor, vil jeg gerne skabe en god stemning, fordi jeg selv kan huske, hvor meget jeg glædede mig, siger Kinne Andersen.

Derfor har en enkelt nisse fået lov til at snige sig ind på datterens værelse, men nissen er den eneste i hjemmet. I resten af huset er pynten inspireret af nye tendenser.

– Jeg skifter meget ud hvert år. Det eneste, der forbliver helt klassisk, er vores juletræ, siger Kinne Andersen.

SHAPE \* MERGEFORMAT

Boligreportage: Rækkehus på Østerbro med en afdæmpet julestil

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen

Hvem?

Kinne Andersen, seniorspecialist hos Nykredit, hendes kæreste Jonas, investment manager hos AIP, og parrets datter Filippa på fire år.

Hvad?

Rækkehus på 136 m² i Komponistkvarteret på Østerbro i København.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen_koekken_graat_messingdetaljer

Forberedelserne til juleaften foregår især i køkkenet, hvor familien i løbet af december bager småkager og kreerer konfekt. Køkkenet med messinggreb og -sokkel er fra Unoform, mens pendlerne er fra Gubi.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen.stue_blaa_sofa_juletrae

Hæng indrammede plakater tæt sammen i en gruppe over sofaen, så danner de næsten et enkelt værk. Her hænger et miks af kunstplakater og Ebay-fund. Stuen er indrettet med et miks af designklassikere såsom Muslingestolen fra Paustian, gulvlampen fra Le Klint og vintagefund. Sofaen er fra Ilva.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen_koglegrene_julepynt

Hæng papirpynt på grene med lærkekogler i en glasvase, det giver et let og luftigt udtryk. Glasvasen på køkkenbordet er fra Svenskt Tenn. De julede papirrosetter er fra Papirkalas.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen_julebord.

Julebordet dækker Kinne Andersen bl.a. med glas, som hun har arvet. Tallerkenerne er fra H. Skjalm P. Lysekronen er af Murano-glas. Om bordet står Arne Jacobsens stole Dråben og Syveren betrukket med læder.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen_juleudsmykket_vindue

Pynt vinduerne op til jul, hvis du gerne vil undgå julepynt overalt. Her hænger julekugler fra Stine Goya på vinduets sprosser, og i vindueskarmen står en keramikvase fra Louise Roe, en vintage glasvase og en lampe fra Gubi.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen_trappeopgang.

Har du en entré eller trappeopgang, kan du lave samme effekt som her ved at sætte en liste på væggen og male nederste del.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen_sovevaerelse.

Nyt møder gammelt i soveværelset, hvor en kommode fra Kinnes oldemor og en vintage vase har fået plads. Lampen er fra Gubi. Over kommoden hænger plakater fra Kongstad Studio og The Poster Club.

raekkehus_oesterbro_kinne-andersen_badevaerelse_badekar_sildebensfliser

På badeværelset har parret selv været i gang, og de har bl.a. lavet et badeværelsesmøbel helt fra bunden. Bordpladen og vasken er af marmor, og på den står to messingvaser fra Skultuna.