Boligreportage fra Morin Reiness
Boligreportage

Morins hjem er som taget ud af et juleeventyr. Kom med indenfor!

Tekst og styling: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt 16.11.2023
Guirlander af tørrede appelsiner, ophængte grangrene og juleblomster i hver en krog. Hjemme hos Morin Reiness er julen højtid for kreative projekter. Men familien får også altid tid til en juletur til Sverige, hvor Morin køber stel og pynt med hjem til årets eventyrlige julebord.

Altid på jagt efter vintagefund. Antikke møbler, tallerkner med patina og rustikke lysestager. Morin Reiness elsker alle former for genbrug, fordi det ifølge hende gør hjemmet hyggeligt og personligt. Det ses især i familiens rækkehus i Valby op til jul.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kom med indenfor hos @mreiness

– Jeg elsker, når tiden er inde til at finde julekasserne frem. Så dykker jeg ned i en kreativ boble, for nu kan jeg for alvor give den gas med pynt og blomster. Min yndlingspynt er de gamle, antikke kagedåser og juleklokkerne af porcelæn, fortæller Morin.

Rundtomkring ligger snydepakker til pynt, og i stort set hvert et rum står enten amaryllis, hyacinter eller franske anemoner. Morin elsker også at lave små, anderledes dekorationer.

– I år har jeg brugt en gammel sovsekande til gran og hyacinter. Vi bruger den så sjældent, så hvorfor ikke stille den frem med julegrønt i. Det at kreere noget sjovt eller eventyrligt er for mig det, julen handler om. At træde ind i et andet univers, hvor der er plads til at drømme, siger Morin.

Smuttur til Sverige

Selvom det er for koldt at sidde ude på husets overdækkede terrasse på denne årstid, har Morin alligevel pyntet op derude, som var det en ekstra stue. Det er også her, juletræet står og pynter, lige indtil de tager det ind juleaften. På den måde har det en funktion hele julemåneden.

– Jeg kunne ikke nøjes med at pynte op indenfor, så vores overdækkede terrasse har også fået et eventyrligt præg her til jul. Det er hyggeligt at kigge på inde fra stuen, og vi kan nyde juletræet hele december, for det bliver ikke tørt, når det står ude på terrassen, siger Morin.

 

3 tips til at få Morins vintage julestil

  1. Udforsk loppemarkeder i andre lande, f.eks. Sverige, og køb stel og pynt med hjem til jul.
  2. Miks flet, malede møbler og douche nuancer for en feminin og personlig stil.
  3. Vil du undgå at blomstrede tekstiler, tapeter og plakater larmer for meget, kan du nøjes med at vælge et eller to pr. rum.

Ud over at købe juletræet tidligt har de i familien en tradition om at tage en tur til Sverige for at besøge julemarkedet på Katrinetorp. Men det er ikke kun for hyggens skyld, at de tager afsted. Morin plejer også altid at finde pynt og stel, hun kan købe med hjem og dække julebordet med. Så den tradition ligger helt fast.

– Jeg hygger mig sådan med at dække et julebord. Altid lidt anderledes, end det var sidste år. Jeg mikser mit vintageservice, der hurtigt kan få et julet udtryk, med naturmaterialer, gran og lidt pynt, fortæller Morin og fortsætter:

– Jeg elsker processen i at planlægge julebordet, hvilke farver og hvilke ting jeg skal bruge. Og er der noget, jeg føler, jeg mangler, så skal jeg nok finde det på et loppemarked el.lign.

Besøg Morins Reiness' julebolig her:

Langs trappens gelænder i entréen hænger Morins to pigers pakkekalender, og på trappen har hun pyntet op med snydepakker og et lille juletræ.
Stuen er indrettet i douche farver, der skaber en hyggelig og rolig stemning. Det er Morin selv, der har bygget de høje paneler af lister. Adventsdekorationen har hun lavet af en krans af tørrede blomster, som hun har stillet på et lagkagefad.
Rundtomkring er snydepakker en del af julepynten. Morin har pakket dem ind i lyst, cremefarvet papir, som passer ind i stilen i hjemmet. I baggrunden står forskellige messingstager, som for Morin også er en meget julet ting.
Små bordløbere på tværs af bordet, flettede dækkeservietter og vintagetallerkner udgør julebordet herhjemme i år.
Morin elsker at dekorere bordet til julemiddagen. De mange fine vintagefund, tekstiler og pakker samt dekorationen af gran og hortensia skaber en eventyrlig stemning.
I køkkenet pynter en buket af amaryllis, brudeslør og eukalyptus. De antikke kagedåser er Morins yndlingspynt, så hun tager dem altid frem og fylder dem med hjemmebag.
Mange af møblerne og interiøret i hjemmet er loppefund. I soveværelset er blandt andet en Thonet-stol og en gammel knagerække fundet brugt. Morin har pyntet knagerækken med en smuk vinterkrans.
Ude som inde har Morin pyntet op til jul. På den overdækkede terrasse står juletræet, indtil de tager det ind selve juleaften.