hos-signe_koekken_spisestue_y-stol
Hus

Signe og Mads fandt ikke drømmehuset – så de skabte selv drømmehjemmet i en 60’er-villa

af Lisbeth Beck Mortensen. Redigeret til web. Foto: Winnie Methmann 23.06.2022
For seks år siden købte Signe og Mads 1960’er villaen, hvor de forelskede sig i det smukke skifergulv, udepejsen og muligheden for at sætte deres eget præg på husets indretning. Hjemme hos parret er der plads til både loppefund og nyt design, farver og familieliv.

Signe og Mads kunne med det samme se potentialet i den gamle 1960’er villa i Højbjerg syd for Aarhus. Selv om meget lidt stod mål med Signe og Mads’ boligdrømme, kunne de straks se mulighederne og faldt for husets stil og stemning; skifergulvet i kontoret, udepejsen og muligheden for et stort køkkenalrum. I dag har de forvandlet 1960’er villaen til et moderne, lyst og personligt hjem, som Signe har indrettet med et miks af klassisk dansk design og loppefund.

– Når jeg køber interiør, skal det først og fremmest være pænt, og så skal det kunne holde til at blive brugt af en familie med tre børn. Jeg sætter stor pris på lækkert design, der holder, men jeg kan blive lige så glad for det helt rigtige loppefund, som intet mærke har, siger Signe, der elsker genbrugsjagten og suset i maven, når det perfekte fund endelig dukker op. Hendes bedste råd er at lade mavefornemmelsen råde og ikke tænke på, om genbrugsguldet nu passer ind.

Farver skaber stemning

Farver betyder ligeledes meget i indretningen, og Signe elsker, hvordan farver kan forvandle et rum og være med til at skabe den helt rigtige stemning. Selv om køkkenet f.eks. er holdt hvidt og minimalistisk, giver det blå vitrineskab et farverigt blikfang i rummet.

– I køkkenalrummet er jeg allermest glad for det blåmalede vitrineskab, som rummer alle mine glas: både min mormors gamle Griffenfeld-glas, min samling af grønne Ejby-glas, som jeg startede på vores ferier i Thyborøn, min farfars ølglas fra Dortmund, nye glas og en masse loppefund – primært portvinsglas, for det er vi meget glade for her i huset, fortæller Signe, og fortsætter:

– Jeg er ikke en enten-eller-type, når det kommer til farver. Om sommeren har jeg altid lyst til lyse farver, mens de mørke tiltaler mig mere om vinteren. Den mørke auberginefarve i stuen var faktisk den første farve, vi malede, og jeg er stadig helt vild med den. Og herhjemme er vi heldigvis begge glade for farver. Mads er ikke den, der efterspørger flere pynteting, men han er altid klar på nye vægfarver og indretningsprojekter, der både optimerer indretningen og gør det ekstra hyggeligt at være her, fortæller Signe.Og parret har næsten altid et husprojekt på to do-listen. Selv om de har været igennem næsten hele huset, har de altid idéer til nye forbedringer. Næste store projekt bliver en tilbygning med nyt badeværelse og walk-in i forlængelse af soveværelset. Badeværelset skal være lyst og enkelt, med terrazzogulv og et badeværelsesmøbel, der passer til køkkenet.

– Ligesom soveværelset skal badeværelset holdes enkelt og være et sted, man kan slappe af og nyde lidt alenetid i et hus, hvor der altid er gang i den, siger Signe.

Se hvordan parret har moderniseret 60'er-villaen

hos_signe_koekken_portraet

Hvem?

Signe Reichenbach, 38 år og AC-fuldmægtig i Aarhus Kommune, med Mads Mortensen, 38 år og advokat. Parret bor med deres tre børn, Wilfred på 10 år, Otto på 8 år og Selma på 5 år samt hunden Emma.

Hvad?

170 m² stor villa i Højbjerg ved Aarhus.

koekken_hth_alrum_koekkenoe_saettekasse_pasteller

Da parret lavede nyt køkken, blev en af de bedste beslutninger den ekstra brede køkkenø fra HTH. Her er der plads til både madlavning, lektielæsning og en kæmpe buffet, når der er gæster. Køkkenalrummet er Signes yndlingsrum om sommeren, fordi der altid er lyst og god plads til, at hele familien kan hygge sig med forskellige projekter.

signes_favoritter_paa_instagram

Hylden over køkkenøen er malet i farven Humble Yellow fra Jotun ligesom væggen. Den lysegule farve danner rammen om Signes loppefund og farvede glas, og giver en varm og sommerlig stemning året rundt. Hylden er specialbygget i MDF af en venindes far.

y-stole_ph-lampe_spisestue

Med store glasdøre ud til terrassens udepejs fornemmer man, hvordan Signe og Mads har skabt forbindelse mellem terrassen og hjertet af køkkenalrummet. Signe er på genbrugsjagt efter et nyt og større spisebord, som gerne må være rundt. Y-stolene i egetræ er med til at tilføre varme til rummet.

Tip: Gå på jagt i genbrugsbutikker og på loppemarkeder efter gamle, dekorative bordlamper, og giv lampen nyt liv med en fin (og måske hjemmelavet) lampeskærm.

Signes tre bedste råd til andre, der skal renovere

  1. Få hjælp fra professionelle til de projekter, hvor egne evner ikke slår til.
  2. Bevar husets originale­ detaljer.
  3. Elsk processen, og tag projekterne lidt ad gangen.
stue_y-stol_hans-boelling-tern_dansk-design_akustikpanel_loppefund

Signe har indrettet et sofahjørne i køkkenalrummet, hvor børnene kan læse eller spille. Den lille topersoners sofa­ i klassiske tern og det stilrene Hans Bølling-bakkebord har Signe fundet brugt. Designklassikerne får modspil af kelimtæppet, som Signe har fundet på et loppemarked, samt lamelvæggen, der også sørger for god akustik i rummet.

ejby-glas_loppefund_diy_luispoulsen_baenk_flet_akustikpanel

Det blåmalede vitrineskab er et af Signes bedste genbrugsfund. Det laksefarvede indre skaber dybde og danner en ramme omkring de mange glas, hvor man både finder glas fra Signes mormor og farfar, en samling af grønne Ejby-glas, nye glas og en masse loppefund. Mads er vild med portvin, og det afspejler samlingen.

ivar-skab_ikea-hack_diy_sovevaerelse_dba-fund

Få et stilrent udtryk ved at male væg og møbler i samme farve, som Signe har gjort i soveværelset, hvor de populære Ivar-skabe fra Ikea har fået samme farve maling som væggen. Skabene fungerer ud over som opbevaringsplads også som udstilling for lidt pynteting og Signes smykkesamling.

panton-wire_ikea_tone-i-tone_sovevaerelse_toejstativ_garderobe-stativ

Skab et luksuriøst tone-i-tone-udtryk­ med et stort blødt gulvtæppe i samme nuance som væggen. Sengebordet er Panton Wire fra Montana, væglampen er fra Ikea og det gamle garderobestativ har Signe fundet på DBA.

upcycl_diy_fransk-flet_badevaerelse_to-farvet

Giv nyt liv til et gammelt skab med lidt maling og fransk flet. Giv ydersiden­ af skabet en neutral farve, og brug en frisk farve som pink inden i skabet for en overraskende effekt. Fransk flet findes i nogle byggemarkeder og ellers på nettet. Ved at skære hul i skabslågen kan du nemt klipse flettet fast og give skabet et nyt udtryk.

kontor_kaiser-idell_y-stol_montana_dba-fund

På kontoret finder man det originale­ skifergulv, som var en af de detaljer, Signe og Mads faldt for, da de købte huset. Kontoret ligger i gangen mellem køkkenet og stuen, hvor Signe har indrettet kontor med skrivebord fra Montana og en sort Y-stol. Kaiser Idell-bordlampen­ er et DBA-fund.