Boligreportage

Stines julehjem er fyldt med blomsterdekorationer. Og vi havde ALDRIG gættet, at de er falske!

Tekst: Stylesystemet. Redigeret til web. Foto: Elisabeth Dahlberg 5.12.2022
Overalt i Stines hyggelige hjem er der pyntet op til jul med farvestrålende og betagende blomsterdekorationer, Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det: Men de er faktisk falske. Kom med indenfor!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hjemme hos Stine Harttung slynger granguirlanderne sig om billeder og vinduer, men her er der intet pynt, der har en fast plads. Hun bruger, hvad hun har, og tilføjer ofte en sjov og finurlig detalje, så det ikke bliver alt for kedeligt.

Julepynten i Stine Harttung og hendes families rækkehus i Hørsholm består af et legende miks af lidt kitschede detaljer sammen med farvestrålende blomsterdekorationer, vintage julekugler og arvestykker.

– Det meste af vores julepynt er enten arvet eller fundet på loppemarkeder. Tingene har ikke deres faste plads, og jeg prøver at lave noget nyt hvert år. Tit griber jeg også tidens eller julens tendens, og gør den til min egen med de ting, jeg har, fortæller Stine.

Farvestrålende juledekorationer spiller op til køkkenets douce farver, som er inspireret af de to malerier af Marck Fink. De er naturligvis klædt på til jul med granranker. Busten, som tilfældigvis ligner Stines datter, pynter Stine op til jul, så den får et finurligt udtryk.

Her bor

Hvem?

Stine Harttung, ejer af Flowerisme, med sin mand og to børn på 8 år og 11 år.

Hvad?

Rækkehus i tre etager på 120 m² i Hørsholm

Adventskransen har Stine stillet på det lille bord i entréen, så julestemningen bliver slået an, allerede når besøgende kommer ind ad døren. Kransen har hun bundet af en halmkrans, indfarvet islandsk mos og lidt kunstige blomster.

Plads til finurlighed

Den blandede godtepose af julepynt går smukt i spil med indretningen, for Stine stiller gerne pynten i grupper i hjørner, vinduer og på overflader, hvor farverne klæder hinanden. Stine pynter altid hjemmet op, så det er klædt på til jul 1. december. Hun går efter det traditionelle, men med en drejning, så det ikke bliver alt for klassisk og kedeligt.

– Jeg kan godt lide, at det ikke er alt for poleret, og at der lige er en eller anden sjov eller finurlig detalje, når jeg pynter op. Men tit har jeg ikke så meget tid, fordi jeg skal have en masse juledekorationer ud ad døren samtidig, fortæller Stine, som sælger kunstige blomster og dekorationer igennem sin onlinebutik, Flowerisme.

Det er kunsten, der bestemmer farverne på væggene i rækkehuset, også i køkkenalrummet, hvor familien hygger med julens middage og laver lektier med børnene. Den store falske stueplante er fra Flowerisme, mens krukken er et arvestykke.
En granranke med stofstjerner slår julestemningen an i vindueskarmen. Stine har skabt de fine juledekorationer. Skulpturen stammer fra et familiemedlem, mens glasmontren er et loppefund fra Belgien.

I december, men også resten af året, skaber Stine vilde kreationer og dekorationer med de holdbare blomster. Hun arbejder hjemmefra og har fået plads til et kreativt værksted og opmagasinering af alle de kunstfærdige blomster i kælderen. Det kan hun dog kun, fordi hun og hendes mand gav huset en forvandling, da de flyttede ind for snart fem år siden.


Dengang var køkkenet lukket og lille, væggene hvide og planløsningen ikke optimal til en børnefamilie på fire. Efter et par måneder med renovering stod det store køkken-alrum med direkte udgang til have og træterrasse klar. Det tidligere køkken var omdannet til entré. Det ligger nu i forbindelse med en lille stue, hvor væggene har fået karakter med afstemte farvenuancer. Og underetagen og kælderen fik en overhaling, så de blev mere beboelige.

En lanterne lyser op i vintertusmørket, så den stemningsfulde julepynt på terrassen kan nydes indefra. Bordet og den røde lanterne er loppefund. Familien har samlet de store kogler i Spanien.

Kunsten bestemmer farverne

Parret har mikset deres brugte møbler, kunst og loppefund med enkelte nyerhvervelser, så det hele harmonerer.

– Indretningen bærer præg af, at jeg godt kan lide unikke loppefund og gerne noget, som har et sjovt element i sig. Min mand har igennem mange år arbejdet med moderne kunst og blandt andet været ansat hos Bruun Rasmussen. Vi har derfor købt kunst og klassiske møbler igennem årene. Og omvendt af hvad mange andre gør, får vi vægfarverne til at passe til vores kunstværker, smiler Stine.

Et gammelt skab er i fokus i den lille entré, som før var husets køkken. Skabet var brunt og slidt at se på, da Stine fik det af sin svigerfar. Men med lidt maling har hun givet det nyt liv og pyntet det med kunstige granranker og paddehattepynt fra et loppemarked.
Stine har afsat en stol til et juletableau med en krans og en lilla plastikkasse fyldt med små gaver i mønstrede æsker – hun kan godt lide, når pynten er lidt skæv. Stolen er et arvestykke, og billedet har parret købt på auktion.