10 billige og nemme måder at opdatere dit hjem på
Stue

10 billige og nemme måder at opdatere dit hjem på

af Julie Illemann Mortensen. Redigeret til web / Foto: Kira Brandt, Peter Kragballe, Christina Kayser O., Anitta Behrendt og PR 24.02.2021
Trænger dit hjem til fornyelse? Vi giver dig her 10 billige og nemme måder, som du kan opdatere dit hjem med. Se dem alle herunder!

Kast et ekstra blik på de møbler, du allerede ejer. Fornyelser i hjemmet behøver ikke koste dig en krone, hvis bare du tænker kreativt og rykker rundt på de ting, du allerede har stående.

Du får herunder 10 tips til, hvordan du kan flytte om og forny dit hjem med billige og nemme løsninger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: 16 boligprofiler, du skal følge på instagram

Ofte indretter vi os, før vi helt har lært hjemmet at kende. Derfor kan det være, at der er noget i din nuværende indretning, der ikke helt passer med den måde, du bruger dine møbler, eller hvor lyset falder bedst. Det kan derfor være en idé at starte med at tømme rummet fuldstændig. På den måde kan du ”nulstille” dit hjem og både se dine møbler ude af deres vanlige rammer og måske få nye øjne på dine rum.

Opdatér dine møbler

Opdatér møbler, du allerede har, ved at give dem en ny farve. Du kan vælge at gå efter en iøjefaldende farve som den blå taburet her, der kan stå i kontrast til den øvrige indretning. Arise, taburet i eg. H 46 cm, 2.600 kr. (Millon).

Brug møbler i andre rum

Brug møblerne i andre rum, end de først var tiltænkt. Tag f.eks. en lænestol fra stuen eller som her en spisebordsstol, og stil den i stedet i en krog i soveværelset. På den måde kan du skabe små hyggelige zoner i hjemmet og samtidig udnytte de kroge, der ellers kan være svære at indrette.

Skab luft rundt om dig

Ryk skrivebordet ud i rummet, så du har luft rundt om dig, når du skal arbejde. Har du ikke et separat rum, du kan indrette som kontor, kan du bruge et gulvtæppe til at adskille kontorafdelingen fra stuen.

Skab rum i rummet

Skab rum i rummet ved at bruge reoler som rumdelere. Ved at vælge en lav reol som her kan du beholde den åbne fornemmelse i rummet, samtidig med at du kan skabe zoner. Det kan f.eks. være en idé, hvis du skal have et kontorområde i stuen eller soveværelset, eller hvis du gerne vil skabe en lille krog til fordybelse. Montana Free, reol. Pris fra 5.250 kr. (Montana).

Skab zoner

Har du stue, køkken og spisestue i et, kan det være en idé at bruge gulvtæpper til at skabe forskellige zoner i rummet. Måske har du et gulvtæppe, der kan rykkes under sofagruppen, så stuen får et blødere udtryk og samtidig bliver afgrænset fra resten af rummet.

Fremhæv farver

En nem måde at skabe fornyelse på er ved at omrokere kunsten på dine vægge. Ved at vælge plakater, der matcher enkelte andre elementer i rummet, kan du fremhæve et møbel eller en farve. Du kan også lege med selve ophængningen, som her hvor de lige linjer understreger plakaternes enkle motiver og skaber et roligt udtryk.

Skab små stillebener

Brug din reol til andet end bøger, og skab små stillebener med keramik og vaser, der kan være et luftigt modstykke til de tunge bøger. Har du mange bøger, kan du eksperimentere med forskellige måder at organisere dem på, f.eks. ved at lade nogle ligge og andre stå eller at vende bogryggen væk for et mere ensartet og roligt udtryk. Punctual, reol. Pris afhænger af størrelse. (Ferm Living).

Forny sengebordet

Sengeborde kommer i mange afskygninger, og i stedet for at investere i et nyt møbel kan du sagtens bruge f.eks. en taburet eller som her et par hylder til samme formål. Vælger du hylder, kan du samtidig skabe luft på gulvet, hvilket kan være en god kontrast til et tungt sengemøbel. Nivo, hylde i stål og eg. 649 kr. (Gejst).

Åbne hylder

Åbne hylder er en nem måde at skabe plads til fornyelse. Ryk rundt på din keramik, og tilsæt lidt plakater, der kan stå skødesløst stablet, og som er nemme at rykke rundt på.

Ryk sofaen ud fra væggen

De store møbler har en tendens til at ende langs væggene, men har du plads til det, kan du give stuen et luftigt udtryk ved at rykke sofaen ud fra væggen. Et andet tip kan være ikke nødvendigvis at lade tv’et være omdrejningspunktet for din sofaafdeling. Prøv i stedet af vende møblerne mod hinanden, og placér tv’et sådan, at det kan drejes. Sof, sofa i velour. 11.990 kr. (Nordal).

Mere inspiration?

Lys, lette tekstiler og luftig indretning. Med få kneb kan du fordrive vintererens fortættede tilstand i stuen, før solen er brudt frem. Se de 14 tricks her!