Køkken

10 rustikke køkkener

af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Johan Sellén, Greg Cox, Jens Barslund, Dianna Nilson, Dianna Nilson, Benjamin Lee Rønning Lassen, Claudi & Capion, Uri Golman, Frederikke Heiberg & Morten Søby 12.12.2019
Nyfortolk dit køkken med rustikke elementer, der er både smukke og praktiske. Her får du ti bud på rustikke køkkener, du kan lade dig inspirere af.

Køkkenet skal lægge rum til mange ting: Det gode måltid, samværet, gode snakke og ikke mindst skal det spille sammen med resten af boligen og dens indretning.

Køkkenet skal bruges, og det må gerne signalere, at det bliver brugt. Med rustikke detaljer kan du klæde dit køkken på til godt hverdagsbrug uden at gå på kompromis med æstetikken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: Få 6 tips til den store køkken-makeover

Sådan får du den rustikke stil

Drømmer du om et rustikt køkken, kan du både tænke i deltaljer, men også i større flader som for eksempel materialer og gulv. Mulighederne for at give dit køkken et rustikt præg er uendelige - overvej for eksempel:

• Et gulv i beton
• En landlig stil med rå materialer
• Brug rå materialer i køkkenet
• Bring naturens elementer indenfor
• Vælg farver, der harmonerer med naturen
• Lad materialer som marmor, træ og beton være bærende elementer

SE OGSÅ: 16 IKEA-køkkener, der ligner en million

10 rustikke køkkener - få inspiration her!

Grib den rustikke stil, hvad enten den er landlig, minimalistisk eller med inspiration fra sydens køkken. Vi har samlet 10 rustikke køkkener, du kan hente inspiration fra.

Rustik køkkenø

Med en køkkenø får du ekstra meget luft i køkkenet. Vælg en version i et rustikt materiale og fyld den med gamle trækasser for at opnå det industrielle newyorker-look.

Råt køkken

Gammelt gear

Går du efter en både romantisk og rustik indretning, giver et ægte gammelt komfur med fine fliser et skud personlighed og historie til dit køkken.

Rustikt køkken

Fliser under fødderne

Store mønstrede fliser på gulvet sender tankerne mod sydeuropa, og i kombination med industrielle møbler fuldendes den rustikke boligindretning.

Smukt flisegulv

Rustik elegance

Du behøver ikke gå linen ud, når det kommer til dit rustikke eller landlige køkken. Et elegant snedkerkøkken bliver nemt lidt mere rustikt, hvis du pynter det med smukke gamle detaljer i form af loppefund og arvestykker.

Smukt snedkerkøkken

Rå materialer

Er rammerne for dit køkken i den rustikke ende med for eksempel rå mursten og gamle trægulve, kan du med fordel holde selve køkkenelementerne mere neutrale.

Køkken med murstensvæg

Industrielle elementer

Åbne hylder, der udstiller både dit service og dine køkkenmaskiner, giver dit køkken et industrielt og rustikt udtryk, der næsten får det til at ligne et professionelt restaurantkøkken.

Rustikke stålhylder

Hvidt med rustikke elementer

Du behøver ikke gå helt på kompromis med dit hvide, minimalistiske køkken, hvis du gerne vil gøre det mere rustikt. Et snedkerbord og nogle gamle stålskamler er alt, du behøver, for at gøre sin boligindretning en smule mere rustik.

Rustikt og minimalistisk

Det moderne møder det rå

En køkkenø på hjul er både praktisk og giver dit køkken et rustikt og industrielt islæt.

New yorker-stil

Åbne hylder

Køkkenelementer holdt i stål giver med det samme dit køkken et rustikt udtryk - og så er det oven i købet meget praktisk.

Rå stålhylder

Rustikke loppemarkedsfund

Din boligindretning bliver både rustik og hyggelig, hvis du fylder dit køkken med hjemmelavede løsninger og gode loppefund.

Hjemmelavede elementer

MERE KØKKEN-INSPIRATION?

Vil se flere fine køkkener? Vi har samlet 20 køkkener her, du kan finde inspiration fra!

Køkken-inspiration