10 tips til det personlige soveværelse
Soveværelse

10 tips til det personlige soveværelse

af Sara Haugaard / Foto: Anders Schønnemann 15.04.2015
Får dit soveværelse dig til at drømme dig et helt andet sted hen, så er det vist tid til en forvandling. Vi guider dig til, hvordan du gør det bløde rum til en personlig oase og giver dig 10 tips til det personlige soveværelse her!

Indretningen af dit soveværelse har stor betydning for din trivsel. Er dit soveværelse kedeligt og uinspirerende, kan du nemt og hurtigt tilføje personlighed til det bløde rum, så morgendagen ser en hel del lysere ud.

Se også: 6 smukke sengeborde til dit soveværelse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Et frisk pust

Der er mange måder at give sit soveværelse et frisk pust på. Du kan vælge at gøre dit soveværelse mere personligt med en farve, der kan bryde de lyse nuancer, ved at tilføje en buket friske blomster til dit sengebord eller blot investere i små lysestager til at sætte stemningen med.

Soveværelset er de fleste hjems mest private rum, og derfor bør du også lade det aspejle dig og din personlighed og lege med forskellige farver, materialer og indretningsidéer, som kan gøre dit soveværelse til din egen personlige oase.

FÅ MERE INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DIT HJEM MED MAD & BOLIG!

10 tips til det personlige soveværelse:

Vær kreativ i din indretning, og prøv dig frem med vores 10 tips til at indrette et personligt soveværelse, som uden tvivl vil vække morgenglæde.

  1. Leg med højderne, og skab dynamik i rummet. Stil f.eks. et lavt bord foran den lidt højere seng - det er med til at udfylde rummet og give det dybde
  2. Tapetsér med brede striber, og montér et hovedgærde bag din seng. Sådan kan du tage den klassiske badehotelstemning med hjem i soveværelset.
  3. Saml minderne på en hjemmelavet opslagstavle. Det er nemt, og så bestemmer du helt selv størrelsen.
  4. Knager i forskellige farver er praktiske i soveværelset, og så giver de et friskt farvepust på en hvid baggrund.
  5. En høj seng kan være både funktionel og dekorativ. Den skaber et hyggeligt plateau og fungerer som et udvidet natbord samtidig med, at der er indbygget opbevaringsplads nedenunder.
  6. Lav en sjov sengegavl af f.eks.. træ og indhegn din seng.
  7. Bliv i godt humør og sæt dit yndlingscitat eller ordsprog på væggen som pynt.
  8. Er du en af dem, der kan bruge mange timer i sengen med en god bog, så har du helt sikkert brug for et sengebord til at sætte kaffen, teen eller et godt glas vin fra på.
  9. En enkelt markant detalje kan gøre en stor forskel i soveværelset. Sådan en kan fliser være. Skab et unikt udtryk med forskellige fliser enten direkte på væggen eller på en plade, så fliserne bliver mobile
  10. Soveværelset er de fleste hjems mest private rum, så lad det være summen af dig. Vælg udelukkende sengetæppe, møbler og vægdekoration efter hvad du kan lide – og tænk ikke på, om det passer sammen. Det kan kun ende med at blive et dejligt rum.

Inspiration: 13 nordiske soveværelser

I galleriet nedenfor finder du inspiration til, hvordan du kan indrette dit soveværelse med 10 tips til et personligt soveværelse: