Soveværelse

13 nordiske soveværelser

Nanna Louise Post Larsen / Foto: Torben Djenner 31.03.2015
Invitér den nordiske natur og de minimalistiske tendenser inden for i dit soveværelse, og vågn veludhvilet op med et roligt sind og et smil på læben hver morgen! Her får du vores guide til et soveværelse i nordisk stil!

Den nordiske stil er en af de allerhotteste indretningstendenser netop nu. Stilen er kendetegnet ved lys, luft og materialer, der er tro mod den skønne natur, vi er omgivet af i Norden. Grunden til, at den nordiske stil har vundet så manges bolighjerter, er, at stilen er simpel og moderne og skaber et roligt og harmonisk udtryk i boligen, der går godt i spænd med den stil, der i forvejen præger de fleste danskeres hjem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har samlet 13 nordiske soveværelser og en række simple indretningstips, så du nemt og enkelt kan gøre den nordiske minimalisme efter.

Læs også: 25 soveværelser

Sådan får du den nordiske stil

  • Gå efter lyst træ og bløde former
  • Lakér eller mal dine gulve i lyse toner
  • Skab lethed med lyse, naturlige tekstiler som hør og bomuld
  • Hold farverne i nuancer af hvid
  • Undgå at tildække vinduer med gardiner, så lyset kan strømme ind
  • Tænk i naturlige materialer som træ, læder og uld
  • Inddrag elementer fra naturen, fx skind, pels, gevir og træstubbe

FÅ SMUKKE BOLIGGALLERIER OG INDRETNINGSTIPS MED MAD & BOLIG!

Når du har rammerne på plads, kan du give de lyse træsorter og bløde former et kærligt modspil med enkelte farvestrejf, der giver kant til soveværelsets ellers enkle og lette stil.

Hvis du føler for at bryde den nordiske stil en smule, kan du eksperimentere og skeje ud, når det kommer til nipsting og personlige genstande. Her kan du lege med farver, teksturer og former, så soveværelset får masser af personlighed, og det nordiske look ikke bliver for stringent.

Læs også: Boligindretning - nordisk hygge

Få inspiration til den nordiske stil i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet 13 nordiske soveværelser: