Pift dit soveværelse op med farverigt tapet
Soveværelse

Pift dit soveværelse op med mønstret tapet

Malene Ørsted / Foto: Kristina Demant, Iben og Niels Ahlberg, Mikkel Adsbøl, Charlotte Schmidt Olsen, Mette Wotkjær, Katrine Kaul, Dianna Nilsson, Andreas Mikkel Hansen og Katrine Rohrberg 1.03.2018
Trænger dit soveværelse til en makeover? Her er 10 idéer til tapet, der med garanti vil gøre dit soveværelse mindre kedeligt.

Dit soveværelse er det rum i hjemmet, hvor du kobler fra og falder til ro - men derfor behøver indretningen ikke være kedelig.

Med et farverigt, mønstret, stribet eller blomstret tapet kan du nemt give soveværelset lidt mere liv uden at tilføje alt for meget støj.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er mange muligheder for kreativ udfoldelse med tapet, alt efter om du har lyst til at gå all in på et farvetema eller holde tapetet til en enkelt væg.

Vi har samlet 10 idéer til tapet i soveværelset her.

LÆS OGSÅ: Se 25 smukke soveværelser her!

1. Blomstret tapet til dit soveværelse

I den lidt vildere ende af tapetskalaen har vi det farverige blomstrede tapet.

Her kan man sige, at tapetet nærmest har overtaget rummet. Det er som at træde ud på en blomstereng, og selvom det fylder meget i rummet, kan man næsten ikke undgå at blive i godt humør af det.

For nogen vil det blomstrede tapet uden tvivl være for meget, mens det garanteret vil sende kreative og barnlige sjæle trygt i drømmeland.

Tag udgangspunkt i en enkelt farve eller to i tapetet, når du indretter resten af rummet. En fin lampe eller blomst, der matcher tapetet, giver et flot helhedsindtryk.

Pift dit soveværelse op med farverigt tapet

2. Det nedtonede tapet til soveværelset

Er du frisk på at prøve noget nyt i soveværelsesindretningen, men ikke helt klar til vilde farver og mønstre? Så kan du gå efter et mere nedtonet tapet, der næsten går i et med de andre farver i soveværelset.

Holder du i forvejen dit soveværelse i nedtonede farver, kan et tapet med lidt mønster skabe en fin kontrast uden at bryde med det overordnede look i soveværelset.

Hvis ikke tapetet er alt for opmærksomhedskrævende, kan du til gengæld sagtens tilsætte puder, lamper eller andre detaljer med lidt mere pang på.

Soveværelse med fint tapet

3. Et stribet tapet til soveværelset

Et andet tapet, der giver et fint udtryk i soveværelset uden at kræve for meget opmærksomhed, er det stribede tapet.

Striberne giver et cool twist til en ellers nedtonet indretning.

Hold tapetet i to enkle farvetoner, der matcher resten af indretningen i soveværelset for et klassisk og enkelt look.

Soveværelse med stribet tapet

4. Bring naturen ind i soveværelset

Måske elsker du planter i hjemmet og kunne godt tænke dig at bringe endnu mere natur ind i indretningen. Hvorfor ikke gøre det i tapetet?

Et tapet med inspiration i naturen kan selvfølgelig bestå af klassiske motiver som blade og blomster, men også dyr, hvilket i det her tilfælde er små, farverige fugle. Selve tapetet fremstår neddæmpet, mens fuglene er i farver.

Når der er flere farver i tapetet, er det en god idé at forsøge at finde nogle af de samme farver til resten af indretningen i soveværelset.

Gå efter de mere nedtonede farver til de større elementer i rummet som gardiner og kommode, hvis ikke farverne skal blive alt for dominerende.

LÆS OGSÅ: 10 tips til det personlige soveværelse

Soveværelse med naturligt tapet

5. Fortæl en historie med tapetet i soveværelset

Vil du gerne skære ned for skærmtiden, før du skal sove? Så er et tapet, der fortæller en historie i sig selv måske svaret.

Gør en væg i soveværelset til et lærred, og find et tapet med figurer, som du kan studere og opdigte historier omkring.

Når der sker så meget med motiverne i tapetet, er det en god idé at holde tapetet i en afdæmpet farve. Så kan du tilsætte farver i resten af rummet for at skabe en fin kontrast.

Soveværelse med historisk tapet

6. Det romantiske tapet til dit soveværelse

Blomstertapeter kommer i mange varianter. Udover det meget farvestrålende i starten af artiklen, er der også denne mere nedtonede og romantiske udgave.

Det fine, blomstrede tapet passer perfekt til dit hvide sengetøj og et sengetæppe med broderier eller blondedetaljer. Hvis det feminine og romantiske look bliver for meget, så tilsæt nogle rå malerier eller en sort lampe for at give soveværelset lidt kontrast.

Når tapetet ikke er alt for farverigt, kan det sagtens bruges på flere vægge i soveværelset.

Soveværelse med romantisk tapet

7. Et mønstret tapet på endevæggen i soveværelset

Når soveværelset ikke er så stort, tænker man måske, at tapet vil få det til at føles endnu mindre. Men det behøver ikke være tilfældet.

Hvis din seng står op ad endevæggen i rummet, kan et mønstret tapet skabe en fin effekt som et slags farverigt hovedgærde.

Det mønstrede tapet giver rummet sjæl og personlighed, mens soveværelset stadig beholder rummeligheden, når de resterende vægge er hvide.

Find puder og sengetæppe i samme farveskala som tapetet for et flot og gennemført look i soveværelset.

LÆS OGSÅ: Få mere inspiration til soveværelset her!

Pift dit soveværelse op med farverigt tapet

8. Mix forskellige tapeter i soveværelset

Hvis du er meget kreativ og gerne vil skabe et helt unikt look i dit soveværelset, kan du vælge at blande flere forskellige tapeter.

Gå efter tapeter inden for de samme farvenuancer, og mix forskllige mønstre ved siden af hinanden.

Når du blander forskellige tapeter, bliver udtrykket mere intenst, så det kan være en fordel at holde det på et lille areal - måske ikke engang en hel væg.

Soveværelse med blandet tapet

9. Et tapet i jordfarver skaber ro i soveværelset

Hvis man kigger nærmere på farvesymbolik, skaber de brune nuancer følelser af stabilitet, imødekommenhed og pålidelighed - og det er ikke helt dumt i soveværelset.

De brune farvetoner minder os om alt, hvad der er naturligt, og det skaber ro i soveværelset.

Kombinér eventuelt de brune nuancer med grå og hvid for et cool, men afslappet look - som også understreges af striberne i tapetet.

Soveværelse med retro tapet

10. Få forårsfornemmelser i soveværelset hele året rundt

Hvis du gerne vil beholde det lyse og feminine soveværelse, men også gerne vil have lidt farve, personlighed og forårs-vibes, så er det her tapetet for dig.

Det lyse tapet med de enkle blomsteranker giver soveværelset et fint og feminint pift, uden det tager overhånd.

Hold resten af rummet i lyse toner, og tilsæt eventuelt et enkelt element af farve som et lilla hovedgærde og en fin buket.

LÆS OGSÅ: Så ofte skal du skifte dit sengetøj

Pift dit soveværelse op med farverigt tapet