badeværelse
Badeværelse

Badeværelse | Tips til det lille badeværelse

af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Lars Ranek, Martin Sølyst, Frederikke Heiberg og Iben Ahlberg 22.09.2014
Udnyt kvadratmeterne i det lille badeværelse optimalt. Her guider vi til, hvordan det lille badeværelse gøres bedst tilgængeligt.

En charmerende bylejlighed byder sjældent på et badeværelse, hvor du har rig mulighed for folde dine indretningskompetencer ud. Badeværelset vil oftest være af få kvadratmeter, og det stiller krav til både indretning og kreativitet.

Læs også: 9 smarte løsninger til et lille badeværelse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men også i den store villa finder du det lille badeværelse. Måske har du et gæstetoilet af få kvadratmeter, eller måske er det bare ikke badeværelsets størrelse, der er prioriteret højest i din bolig.

Herunder finder du tips til at indrette på må og få, men på allerbedste vis, så hver en krog på det lille badeværelse bliver udnyttet!

Læs også: Sådan indretter du dit badeværelse med personlighed

6 tips til at få det lille badeværelse til at syne større:

1. En hjørnevask er en optimal løsning på det lille badeværelse. Den fylder mindre, og du får udnyttet et hjørne, som ellers er svært at få noget kreativt ud af. Samtidig sparer du plads på langsiden af badeværelset, og det får det lille badeværelse til at syne større.

2. Fremhæv lyset. Har du et vindue på dit badeværelse, så sørg for, at så meget lys som muligt har adgang til badeværelset. En oplyst lampe, eller flere, giver også følelsen af mere plads.

3. Loftshylder kan være en god løsning på det lille badeværelse, fordi du kan gemme ting ad vejen. Dekorative kurve kan skjule mange af de ting, der nemt får dit badeværelse til at syne rodet.

Læs også: 15 tips til en rustik bolig

4. Pladsen over toilettet er oftest fri, så udnyt den til en eller flere hylder. En stilfuld plakat får væggen til at syne mindre - til gengæld kan den opgradere badeværelset, så det får mere kant og personlighed.

5. Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken farve du maler dit badeværelse i.Lyse farver får det lille badeværelse til at virke større, menvandrette striber eller en væg i en farve, der skiller sig ud, gør ogsånoget ved badeværelsets fremtoning.

6. Et stort spejl får som bekendt rummet til at syne større. Udskift det traditionelle badeværelsesspejl med et større spejl.