Den rigtige dyne og pude er afgørende for din søvnkvalitet
Annonce

Bring økologien ind i soveværelset

Annonce for Ringsted Dun 12.10.2021
Er du vild med økologi, går du sikkert altid efter økologiske madvarer. Måske går du også op i at vælge økologisk tøj. Men tænker du over at tage økologien med ind i dit soveværelse? Her får du tre tips til, hvad du skal gå efter, når du skal finde en sund dyne og pude.

I løbet af de seneste år er mental velvære og en sund livsstil blevet en højere prioritet for mange af os, og noget af det, der betyder mest, er at leve økologisk og allergivenligt.

Men når vi taler om økologi, handler det oftest om vores madvaner, og det er en skam, for der er andre dele af vores dagligdag, vi kunne gøre sundere. Det gælder især i soveværelset, hvor vi bruger omkring en tredjedel af vores liv.

Når vi sover, lader vi både vores krop og hjerne op til næste dag, og søvn har en afgørende betydning for blandt andet vores koncentrationsevne, hukommelse og reaktionsevne. Får vi for lidt eller ringe søvn, påvirker det vores livskvalitet negativt.

Derfor er det vigtigt, at vi giver kroppen de rette omgivelser at restituere i, og det handler ikke kun om den rette pudehøjde og en behagelig temperatur. Vil du gerne skabe et rart og sundt miljø for din krop, kan det betale sig at gå efter økologiske og allergivenlige materialer, når du vælger dyne og pude. Her får du en guide til, hvad du skal gå efter, hvis du vil tage din sunde livsstil og gode samvittighed med ind i soveværelset.

3 råd til et sundt soveværelse med god samvitttighed

1. Vælg økologiske dyner og puder

Måske går du op i, at dit og din families tøj bliver vasket i økologisk vaskemiddel, så I ikke omgiver huden med for eksempel skadelige stoffer som tungmetaller, unødig kemi og nikkel.

Går du op i, at dit tøj er økologisk, så er økologi også det første skridt mod sund samvittighed i soveværelset. Du kan finde både dun og betræk, som er komplet økologiske. Gå efter GOTS-mærket, som står for The Global Organic Textile Standard og garanterer økologiske tekstiler.

GOTS-mærket kontrollerer indholdsstoffer i produktet og sikrer, at både produkt og produktion er foregået økologisk – altså at alle processor foregår miljømæssigt og socialt ansvarligt.

2. Gå efter allergivenlige materialer

I en tid, hvor flere og flere har forskellige allergier, er det vigtigt at holde soveværelset fri for kemikalier og andre uvelkomne stoffer. Er du i tvivl, kan du gå efter mærkater, som sikrer allergivenlige materialer.

Gå for det første efter Svanemærket, som garanterer, at produktet er et af de de mindst miljøbelastende af sin slags samt stiller krav til indholdet af sundhedsskadende stoffer.

En anden vigtig certificering, når det kommer til sengetøj, er NOMITE. Er din dyne og pude mærket med NOMITE-mærkatet, er du sikret, at husstøvmider ikke kan trænge ind i dynen eller puden. På den måde holder du dit soveværelse fri for allergi for husstøvmider.

Gå også efter Downafresh Greenline-mærkatet, som garanterer, at produktet er fremstillet i overensstemmelse med de strengeste hygiejniske og miljøvenlige vaskekrav i EU. Det sikrer, at din dyne og pude er fjernet for fugleinfluenza, keratin, bakterier, skimmel og sæberester.

Sidst men ikke mindst kan du gå efter OEKO-TEX Standard 100-ceritificeringen, som er den førende sundhedsmærkning for tekstiler. Mærket betyder, er der bliver stillet krav til, hvilke potentielt skadelige kemiske stoffer, der kan være i tekstilerne. Har du børn, kan du gå efter OEKO-TEX Standard 100 klasse 1, som har en ekstra lav grænse for indholdet af tungmetaller, pesticider og formaldehyd, som kan være allergifremkaldende.

3. Tænk dyrevelfærden ind i dit dyne- og pudevalg

Vi har mere fokus på dyrevelfærd og går mere op i, hvor vores kød kommer fra, end nogensinde før. Måske går du også op i produktionen af dit uldtøj. Men tænker du på, at du også bør tænke dyrevelfærd ind i produktionen af dit sengetøj?

Mange dyner og puder bliver lavet af dun og bomuld, og du kan sikre dig, at dyrene har haft det godt, ved at undersøge, om produktet er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Så er du blandt andet sikker på, at dyrene lever naturligt i små flokke med adgang til et udendørsareal med god plads og badevand, samt at de har en naturlig døgnrytme.

Den rigtige dyne og pude er afgørende for din søvnkvalitet

SOV SØDT OG ØKOLOGISK MED KVALITETSPRODUKTER

Med puderne og dynerne fra Ringsted Dun er du sikret en god kvalitet – og forhåbentlig en god nattesøvn. Alle deres produkter er produceret i Danmark, hvilket er med til at sikre dig de bedste dun.

Serien OMTANKE er de første dundyner og -puder, der er gennemført økologisk i både fyld og betræk, Svanemærket og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Dynerne og puderne fra OMTANKE fås både til børn og voksne, så I kan sikre hele familien en god og sund søvn.

Derudover er Ringsted Duns produkter både NOMITE-mærket, hvilket betyder, at de er fri for husstøvmider, OEKO-TEX-certiciferet og dermed fri for unødig kemi, og så er de mærket med Downafresh greenLine-certificeringen, hvilket vil sige, at de er fremstillet i overensstemmelse med de strengeste vaskekrav i Europa. Se mere her.