Indretning og trends

Skab ny stil i din bolig

af Annette Riis-Carstensen 11.03.2015
Foto: Jes Buusmann
Ønsker du et nyt look i stuen, kan du ændre udtrykket radikalt ved at give en enkelt væg i rummet nyt liv. Her har vi har leget med maling, tapet og tekstiler og shoppet interiør, der passer til den nye stil.

Trænger dit hjem til en forårsforandring, så læs med her, hvor vi deler inspiration til små forandringer, der gør en kæmpe forskel!

Brug tekstiler i indretningen
Hæng et smukt stykke tekstil på væggen. Det giver en skøn effekt og er ofte en billigere løsning end at investere i et stort maleri. Og bliver du træt af motivet, er det bare at finde et nyt stykke stof at hænge op. Derudover virker tekstiler lydisolerende, så har du brug for en bedre akustik derhjemme, kan det være en mulighed. På samme måde kan gardiner, puder i sofaen og tæpper på gulvet være med til at dæmpe lyden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

FÅ TIPS OG INSPIRATION TIL INDRETNINGEN AF DIN BOLIG MED ISABELLAS!

Leg med tapet
De senere år er tapet igen blevet moderne. Og med god grund, for man kan få den fineste effekt i stuen med tapet. Men vidste du, at du også kan dekorere dine vægge med smukt papir? Du skal blot sørge for at vælge papir af en god kvalitet, så det er til at arbejde med. Når du skal tapetsere en væg, er det vigtigt, at væggen er glat og plan. Er den ikke det, bør du spartle med spartelmasse først for at få et pænt resultat. Har du valgt en tynd tapetkvalitet eller papir, vil vi anbefale at sætte grundpapir op på væggen, før du tapetserer endeligt.

Inspiration: Klæd dit hjem i country-stil

Eksperimenter med maling
Drømmer du om en dramatisk ændring af et rum, er maling både nem og taknemmelig at arbejde med. Du kan fx give dine gamle møbler en ny farve eller male en hel væg i stuen. Jo mørkere farve, jo større forvandling. Er farven mørk eller opsigtsvækkende, er det en god idé kun at male en enkelt væg, da udtrykket ellers kan blive for tungt. Start med at lave en farveprøve på væggen, og lad den tørre op, så du kan fornemme den endelige farve og evt. fortynde den lidt, før du maler hele væggen. Fortryder du, kan du altid male om igen.

Læs også: 12 romantiske soveværelser

Få inspiration, og se vores shoppeguide til idéer med tapet, maling og tekstiler i galleriet nedenfor: