Indretning og trends

Tendens: Botanik i boligen

Line Marie 21.01.2015
Laursen. Foto: Stine Heilmann.
Grene, blomster og grønne planter er en stor tendens i boligindretningen – både live i din stue og som print på interiør og tekstiler.

Igennem de senere år har vi vænnet os til, at naturens materialer som træ, sten og skind og masser af grønne planter er blevet en del af vores indretning derhjemme. En trend, der i udtryk og stil går fint i spænd med den enkle, nordiske boligindretning. Men langsomt har en anden tendens, der dog bliver i familien, gjort det naturlige følgeskab.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bliv inspireret til din boligindretning: 9 smukke skabe og kommoder!

I takt med at det igen er in med grønne og frodige planter i boligen, kan man nu også få masser af interiør med fine botaniske print på, som kan skabe lidt liv i indretningen.

Vild med botanik? Find idéer og inspiration i ISABELLAS!

Indret med botanik

Men som altid med meget mønstret boligtilbehør, skal du tænke over følgende, når du indretter med botanik-print, hvis du vil undgå at udtrykket bliver rodet og for meget:

  • Print på interiør er god til at give kontrast og kant til en meget enkel indretning, men nøjes med få elementer med botaniske print på, så de ikke drukner i hinanden. Øjet skal have et sted at finde hvile.
  • Vælg enten farver, der matcher eller mønstre, der matcher. Fx kan man sagtens have flere forskellige blomstermotiver på væggen der er inde for samme univers og farveholdning, men det bliver for overvældende, hvis der både er storblomstret betræk på sofaen, småblomstrede gardiner i vinduet og et billede af et træ i en helt anden farve over lænestolen. Alt med måde.

Se også galleriet: Blomsterhandlerens grønne hjem

Find inspiration til botaniske print, der kan være fine detaljegivere i den nordiske bolig i galleriet nedenfor.