Rengøring og husholdning

5 tips til nemmere vasketøj

Line Sølvhøj Johansson 10.10.2014
/ Foto: Kira Brandt
Hober vasketøjet sig op hurtigere, end du kan komme bunkerne til livs? Få indført de gode rutiner, så det bliver nemmere at komme vasketøjet til livs. Her er fem skridt til nemmere vasketøj!

Sorter vasketøjet på forhånd

Arbejdet med at sortere vasketøj bliver noget nemmere, hvis alle i familien kan sortere vasketøjet på forhånd. Hav små vasketøjskurve stående, som hver har deres farve, så alle i familien ved, hvordan tøjet skal farveopdeles.

Ens sokker

Du kan bruge oceaner af tid på at parre strømper, og er i mange i familien, kan projektet næsten føles uoverkommeligt. Kom udfordringen til livs og køb 10 par ens sokker i de størrelser, der passer familien. På den måde bliver det nemmere at lægge strømperne sammen.

Læs også: Sådan undgår du edderkopper i dit hjem

Hver tager sit

Alle kan hjælpe til – selv de helt små. Større medlemmer i familien kan lægge deres eget tøj på plads, mens de yngre hurtigt kommer ind i rutinen ved at starte med at lægge strømper og undertøj på plads.

Vasker du for ofte?

Meget tøj kan bruges mere end én gang. Du sparer både tid og ressourcer ved ikke at vaske for ofte, men miljøet har også bedre af, at du lige tjekker tøjet efter, om det kan bruges engang mere, inden det skal en tur i vaskemaskinen.

Læs også: 5 tips til rent sengetøj

Få faste rutiner

Føler du, at du altid har vasketøjet stående fremme, så får indført nogle effektive rutiner. Står du op 10 minutter før, kan du nå at lægge gårsdagens vasketøj sammen, så det er væk, når du kommer hjem efter en lang dag. Faste tidspunkter at sætte en vask over kan hjælpe til, at du ikke har vasketøjet i tankerne hele dagen.

Læs også: 5 steder du har glemt at gøre rent