Rengøring og husholdning

Spar penge: Sådan afrimer du din fryser korrekt

Af Anita Banner 16.01.2018
Foto: Jakob Helbig.
Januar er den perfekte måned til at ordne de indendørs gøremål, man har udskudt i julen. Et af de vigtige er at afrime fryseren, så du kan spare penge på strøm.

En fryser, der ikke er afrimet, bruger meget strøm på at vedligeholde mængden af is, der har ophobet sig i den. Derfor er det vigtigt, at du jævnligt får tømt fryseren og skilt dig af med den overflødige is. Her en den bedste metode:

Fjern de frosne madvarer

Det giver bedst mening at afrime fryseren på et tidspunkt, hvor du i forvejen er ved at komme i bund med dit frosne hakkekød, ærter, bær, flutes, eller hvad du nu har liggende. Har du stadig madvarer tilbage i fryseren, så tag dem ud, og opbevar dem i en køletaske. Her i januar, hvor der er koldt udenfor, kan du også bare stille madvarerne i en pose på terrassen, fx på havebordet, hvor evt. dyr i haven ikke så nemt kan komme til dem.

Læs også: Sådan rengør du din mikroovn i et snuptag

Brug aldrig en kniv

Sluk nu for strømmen til fryseren. Er der store stykker af fast is i fryseren, kan du prøve forsigtigt at fjerne dem med hænderne. Stil herefter en opvaskebalje med varmt vand ind i fryseren, luk lågen, og lad baljen stå i ca. et kvarter. Skrab så isen væk med en træ- eller plastikskraber, der ikke ridser. Brug endelig ikke en kniv, da den kan ødelægge fryseren. Er der prop i bunden af din fryser, tager du den ud og sætter en skål under, så det smeltede is kan løbe fra. Har der ophobet sig meget store mængder af is i fryseren, bliver du måske nødt til at stille en ny portion varmt vand ind i fryseren, efter at du har skrabet i isen.

Læs også: Sådan får du et skinnende rent toilet

Gør fryseren ren

Når al isen er smeltet og løbet fra, bør du vaske fryseren med sæbevand og tørre den med en ren klud. Læg dine frosne madvarer tilbage i fryseren. Er der is på dem, kan du fjerne så meget som muligt med hænderne, inden du lægger dem på plads. Afrim herefter din fryser fire gange om året.

Læs også: Luksus-hotdogs med bagte tomater