5 nemme og hårdføre radiatorplanter

Ordet radiatorplanter kommer sig af, at disse planter, som har stedsegrønne blade, tåler den tørre varme, der stiger op fra radiatoren. Deres ofte kraftige, kødfulde blade holder godt på vandet, og derfor trives de fint i et tørt, varmt stuemiljø. Planterne egner sig til begrænset lys som vort spage vinterlys, for flere af dem trives ikke i skarp, direkte sol. 

 

De grønne bladplanter er flotte, holder sig friske længe og kræver utrolig lidt pasning, fordi mange af dem oprinder fra naturområder i blandt andet Sydamerika, hvor de klarer sig selv som bunddække.

Men du skal ikke vælge dem for deres blomsterpragt, for har de endelig blomster, så er de som regel få og ikke specielt farvestrålende. Det er bladene og bladformerne, som er trækplastret, og de varierer fra enten ovale, hjerteformede eller spidse og kan være alt fra 2 til 10 cm store.

5 gode og nemme radiatorplanter:

  • Rocca Verde
  • Pecunii
  • Piccolo Banda
  • Fraseri
  • Arifolia


Fra venstre: Rocca Verde har karakteristiske, fine, lysegrønne blade med striber, og planten er i sig selv lille og tæt. Den skal kun vandes sjældent og trives i halvskygge og skygge i stuetemperatur.
Piccolo Banda, en sand radiatorklassiker får små, hvide blomster, der står og vifter. Dens tykke, sølvgrønne blade på rødlige stængler har et fint mønster, der løber som et bånd i hele bladets længde.

Læs også: 5 planter der forbedrer indeklimaet

Sådan passer du dine radiatorplanter:

Vanding skal generelt ske nedefra og være sparsom, overvanding må helst ikke finde sted. Lad i stedet potten tørre let ud før hver vanding, og brug helst blødt vand som for eksempel regnvand.

Dem vil du have: 5 planter der kan overleve på badeværelset

Har du brug for hjælp? Tjek vores store guide til stueplanter her.