Køkken med madvarer
Tips & tricks

Falder du også i disse fælder, når du sorterer affald?

Tekst: Thea Lind Thomsen Foto: P. Wessel 3.01.2023
Selvom du allerede er en haj til at sortere dit affald, kan der være nogle genbrugsfælder, som du ikke kender til. Få vores bedste tips til at undgå dem!

Hvor skal mademballagen hen, hvis den stadig indeholder madrester? Kan du smide dit gamle piskeris i containteren? Og hvordan er det nu lige med de små net, som løg og rødløg er pakket i? Vi guider dig, så du kan undgå at falde i de klassiske fælder, når det kommer til affaldssortering!

5 tips til at undgå genbrugsfælder

  1. Når du tømmer papirposerne for mel, havregryn og sukker, skal du ikke smide dem i restaffald, selvom der er smårester i. Du kan sagtens sortere det hele som papiraffald, og så kan papiret faktisk genanvendes op til syv gange.
  2. Har du køkkenredskaber af plastik, der har set bedre dage, kan du selvfølgelig sortere dem som plastikaffald, men du skal være opmærksom, for nogle af dem kan være lavet af det holdbare PVC-plast. De skal afleveres på genbrugsstationen.
  3. I stedet for at smide emballagen til dine kontaktlinser i toiletspanden, som ryger ud som restaffald, skal du sortere det som plast. Nogle emballager har dog et folielåg, som skal fjernes, inden det ender i plastbeholderen.
  4. Rødløg og almindelige løg er ofte pakket i gule og røde net, og de er af plastik. Derfor skal de også sorteres som det. Husk at fjerne papirmærkatet, hvis der er sådan et.
  5. Smørbakker er forskellige. Nogle kan du skille ad og sortere forskelligt, henholdsvis plastik og pap, mens andre ikke kan skilles ad, og hvor det kun er låget, du skal sortere som plastik. Også mælkekartoner skal i mange kommuner sorteres som plastik.

Kilder: Tænk og Samvirke

Her er 5 ting af plastik, som ikke skal sorteres som plastikaffald: