Buketter & kranse

4 farvestrålende sommerbuketter

af Lene Christensen 23.08.2017
Foto: Claudi Thyrrestrup.
Det er dejligt at kunne plukke buketter i haven eller i grøftekanten og lade dem pynte på havebordet eller i stuen. Vi viser dig her fire forskellige sommerbuketter, som du nemt kan lave med blomster fra haven!

Bugner din have af smukke blomster, kan du sagtens tillade dig at frådse og klippe nogle af de skønneste buketter. Har du ikke en have, så er antallet af blomstermarker heldigvis mange. Her kan du sagtens finde de smukkeste blomster, og hvis du blot er en smule kreativ med sans for det smukke, så kan du hurtigt få sat en prangende buket sammen. Mangler du inspiration, får du her en guide til fire sommerskønne buketter – så kommer du måske på noget at bruge dine egne blomster til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Valmuer: Sommerens fineste flor

Tæmmet kolonihavebuket

Billedet øverst i artiklen består af mørke blomster og skærmplanter, som er moderne for tiden og populære at bru­ge i buketter, der hverken må blive for romantiske eller fine i udtrykket. I den hvide kande står hvide skærmhorten­siaer, sarte lyslilla ærteblomster, hvide skærmliljer, hvide staudelatyrus, brun­røde enkeblomster, mørk prydgulerod ’Black Knight’ (skærmblomsterne) og frøstande fra skvalderkål. En flot buket, der signalerer kontrolleret vildskab.

Se også: 5 tips til dine potteplanter

Få inspiration til flere sommerbuketter i galleriet: