Buketter & kranse

Bind et hjerte af pæoner og roser

af SUSIE HELSING NIELSEN OG PIA BUUSMANN 18.10.2012
FOTO: JES BUUSMANN
Et hjerte der blomstrer - banker dit hjerte for de smukke pæoner, så se her hvordan du binder et blomstrende hjerte.

I hjertet ses: Løvefod, hirsekolber, skærme fra kvalkved, jomfru i det grønne, laksefarvede roser. Pæoner: Enkel pink pæon 'Elisabeth Foster', dybrød 'Buckeye Belle', pink fyldig 'Mons. Jules Elie', hvid 'Festiva Maxima'.

DET SKAL DU BRUGE:
Et færdigkøbt ståltrådshjerte, ca. 45 cm i diameter • En rulle myrtetråd • Ca. 8 udsprungne pæoner samt de grønne blade fra pæonerne • Ca. 8 skærmstilke fra en kvalkved • Ca. 8 hirsekolber • 2 udsprungne roser • Ca. 10 jomfru i det grønne • Ca. 10 stilke løvefod.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SÅDAN GØR DU:

Rens alle blomsterstilkene for blade og sideskud. Klip stilkene til, så de er cirka 8 cm lange, og læg dem i grupper på et bord. Læg bladene fra pæonerne i en bunke for sig.

Sno myrtetråd om hjertespidsen, tag 1 pæonblad ad gangen, og sæt det fast med myrtetråd.

Læg en hortensiaskærmstilk i forlængelse af bladet, og sæt den fast med myrtetråd. Stram forsigtigt til. Fortsæt på denne måde med de forskellige blomster og blade, indtil den ene side af hjertet er fyldt. Sno myrtetråd et par gange om slutningen af hjertet, og klip af.

På samme måde binder du nu blade og blomster på den anden side af hjertet.

BRUG MYRTETRÅD

Myrtetråd er en tynd, blød ståltråd, som bruges til at binde kranse med friske blomster. Det er nemlig vigtigt, at ståltråden ikke er for grov, da den ellers vil skære stilkene over, når du strammer tråden. Myrtetråd kan købes i Panduro Hobby eller hos din lokale blomsterhandler.

Lav en fin faddekoration af naturmaterialer.