Bind et hjerte af pæoner og roser

I hjertet ses: Løvefod, hirsekolber, skærme fra kvalkved, jomfru i det grønne, laksefarvede roser. Pæoner: Enkel pink pæon 'Elisabeth Foster', dybrød 'Buckeye Belle', pink fyldig 'Mons. Jules Elie', hvid 'Festiva Maxima'.

DET SKAL DU BRUGE:
Et færdigkøbt ståltrådshjerte, ca. 45 cm i diameter • En rulle myrtetråd • Ca. 8 udsprungne pæoner samt de grønne blade fra pæonerne • Ca. 8 skærmstilke fra en kvalkved • Ca. 8 hirsekolber • 2 udsprungne roser • Ca. 10 jomfru i det grønne • Ca. 10 stilke løvefod.

SÅDAN GØR DU:


Rens alle blomsterstilkene for blade og sideskud. Klip stilkene til, så de er cirka 8 cm lange, og læg dem i grupper på et bord. Læg bladene fra pæonerne i en bunke for sig.Sno myrtetråd om hjertespidsen, tag 1 pæonblad ad gangen, og sæt det fast med myrtetråd.Læg en hortensiaskærmstilk i forlængelse af bladet, og sæt den fast med myrtetråd. Stram forsigtigt til. Fortsæt på denne måde med de forskellige blomster og blade, indtil den ene side af hjertet er fyldt. Sno myrtetråd et par gange om slutningen af hjertet, og klip af.På samme måde binder du nu blade og blomster på den anden side af hjertet.
BRUG MYRTETRÅD

Myrtetråd er en tynd, blød ståltråd, som bruges til at binde kranse med friske blomster. Det er nemlig vigtigt, at ståltråden ikke er for grov, da den ellers vil skære stilkene over, når du strammer tråden. Myrtetråd kan købes i Panduro Hobby eller hos din lokale blomsterhandler.

Læs om rosearter, hvordan du dyrker og beskærer roser og få tips til flotte dekorationer og buketter nedenfor.

Roser i haven skaber duft og stemning.

Roser - flere smukke arter
Historiske roser er kraftigt voksende buskroser med en overvældende blomstring og skøn duft, men mange af dem kun blomstrer én gang i løbet af sommeren.

Læs mere om historiske roser her.

Klatreroser er fantastiske til at skabe liv i haven og dække grimme hegn eller en rå mur og tilfører haven et romantisk udtryk.

Læs mere om klatreroser her.

Roser - sådan dyrker og passer du dem
Roser trives i ganske almindelig havejord, som gerne må være en smule leret. Sørg for at plantehullet er stort og dybt, så rødderne kan foldes ud.

Læs mere om hvordan du dyrker de smukkeste roser.

Læs mere om hvordan du beskærer roser.

Læs mere om hvordan du beskytter havens sarte planter.

Læs mere om hvilken slags kompost passer bedst til roser.

Roser - sådan laver du en buket eller dekoration
Sommerblomster og roser er smukke og pynter på bordet. Eller bind et hjerte af blomster eller tag i skoven og saml ind til en fin faddekoration.

Lær hvordan du binder en smuk buket med roser.

Lær hvordan du binder et blomstrende hjerte.

Lav en fin faddekoration af naturmaterialer.