DIY-projekter

Bakke med gylden kant

af Pia Buusmann 22.10.2009
Foto: Jes Buusmann
Det er både nemt og sjovt at lave en helt unik serveringsbakke. På loppemarkeder kan du finde en gylden billedramme, som du uden større besvær kan forvandle til den sødeste bakke med kant!

DET SKAL DU BRUGE:
• En gammel billedramme, gerne gylden

• Små søm

• Rammeklemmer samt hammer (byggemarkeder, fx Silvan)

• Målebånd

• En rest mønstret tapet (fx Tapet Cafe eller Mandrup Poulsen)

• Et stykke glas i rammens indre mål

• En rest maling til bagsiden af rammen - brug den farve, du synes passer til rammens farve

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SÅDAN GØR DU TRIN FOR TRIN:

1. Sådan så rammen ud før forvandlingen. Man kunne godt have ladet det originale billede sidde i, men vi valgte at bruge lyst, mønstret tapet som bund i bakken.

2. Begynd med at sætte bagbeklædningen fast med små søm, som du slår i hele rammen rundt. Placer nu rammeklemmerne på bagstykket med en afstand på ca. 5 cm, og søm dem fast som en ekstra forstærkning. Det gør bagbeklædningen stabil, så den kan holde til kopper, krus osv. Mal bagsiden af rammen med din udvalgte farve.

3. Tag de indvendige mål på forsiden af billedet, og tag dem med til glarmesteren for at få glasset til bakken skåret ud. Brug de samme mål, når du skærer tapetet til.

4. Klip eller skær tapetet til, og læg det glat i rammen.

5. Læg glasset ned i rammen, og bakken er klar til brug. Vær opmærksom på, at glasset ligger løst, hvilket gør det nemt at skifte tapetbunden ud, men lidt usikkert, hvis man kommer til at sætte bakken op ad en væg. Vil du sætte glasset fast, så læg det i rammen, og bank forsigtigt bittesmå søm ind i rammens sider. De små søm vil dermed holde glasset på plads.