DIY: Lav selv duftpinde

Duftpinde kan opfriske duften på badeværelset, give hyggelig stemning i stuen og på soveværelset eller skabe lækre aromaer i køkkenet. Lige meget hvor i boligen, du ønsker at tilføre en dejlig duft og stemning, er duftpinde geniale. Du kan selvfølgelig sagtens købe dem færdiglavede, men der er så mange fordele ved at lave dem selv!

Det sjove og smarte ved at lave hjemmelavede duftpinde er, at du kan få lige den duft, som du bedst kan lide. Du kan lave dem på ingen tid, og det er ofte billigere at lave dem selv. Og hvis du skulle blive træt af en duft, kan du lige så nemt og hurtigt skifte den ud med en ny.

Sådan laver du dine egne duftpinde

Det tager kun et par minutter lave, og så kræver det meget få ingredienser. Se den nemme DIY-opskrift her!

Det skal du bruge til DIY duftpinde:

  • Træpinde f.eks. grillspyd – vælg antal efter flaskehalsens størrelse.

  • 1 tom glasflaske

  • 2 spsk mandelolie eller babyolie

  • 40-50 dråber æterisk olie efter eget valg

Hvad er æteriske olier?

Æteriske olier er det samme som essentielle olier, som er koncentreret planteekstrakt eksempelvis blomster og blade. De har en dejlig aromatisk duft, som er gode for både krop og sind. Du kan købe dem i de fleste helsebutikker og Matas.

TIP: Du kan også bruge friske krydderurter og skallen fra citrusfrugter til at give duft i stedet for æteriske olier.

Sådan gør du:

  • Gør flasken godt ren, så der ikke er rester af olie eller andet i.

  • Hæld mandelolie eller babyolie i flasken.

  • Tilsæt dit valg af æterisk olie – jo flere dråber, jo stærkere duft, så prøv dig frem.

  • Skær evt. pindene til, så de passer til dig valg af flaske.

  • Sæt pindene i og rør godt rundt. Lad pindene trække til næste dag.

  • Dagen efter vender du pindene om, så enden, der har stået i olierne, vender opad. Så begynder de at sprede en skøn duft i dit hjem

TIP: Begynder duften at falme, kan du vende pindene en gang i mellem eller tilsætte flere dråber æteriske olier.

Gode dufte og helbredsmæssige fordele ved hjemmelavede duftpinde

Du kan sammensætte lige de dufte, som du aller bedst kan lide, og de ter kun fantasien, der sætter grænser. Her kan du få lidt inspiration til lækre dufte, der også kan have positiv påvirkning på dine tanker og følelser.

Prøv også vores opskrift på hjemmelavede sæbebobler. 

Lavendel

En god klassiker, som dufter skønt! Brug blomsten i sommerhalvåret eller den æteriske olie, hvis de ikke blomstrer. Lavendel har desuden en afslappende effekt, ligesom kamille også har.

Krydderier

Krydderier, såsom basilikum og rosmarin egner sig rigtig godt til duftpinde i køkkenet. Rosmarinduften skærper endda koncentrationen!

Citrusfrugter

Sammensæt krydderurterne med citrusfrugter for en duft, der virkelig emmer af friske råvarer. Duften af citrusfrugter har en opfriskende effekt, og så skærper de koncentrationen samt gør dig glad.

Juledufte

Kanel og appelsin er en skøn kombination, der giver dejlig julestemning. Brug enten appelsinskal og kanelstang eller æteriske olier med disse dufte.