Sidebord med flise
DIY-projekter

DIY: Sidebord med fliseplade

Tekst og styling 1.09.2021
af: Marlene De Jong/Dejongstudio. Foto: Lena Staal
Sideborde er smarte at indrette sig med, fordi de er lette at flytte på og passer ind i stort set hver en krog. Se, hvordan du laver dit eget sidebord her.

Et lavt sidebord passer perfekt sammen med en daybed, hvor du lige har brug for at kunne stille en kop te eller lægge en bog. De grafiske linjer fra fliserne tilføjer en elegant og stilfuld kant til hyggehjørnet. Det fine sidebord kræver kun få materialer, så du kan nemt og hurtigt lave det selv! Følg DIY-guiden herunder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til et sidebord med fliseplade:

  • Almindelig sav eller rundsav

  • Træ: 1 bagstykke (30 x 35 cm), 2 ben (30 x 20 cm), 1 bordplade (30 x 40 cm)

  • Blyant

  • Boremaskine

  • Trælim til indendørs brug

  • Trædyvler (0,5 x 3 cm)

  • En flise (30 x 40 cm)

TIP: I stedet for at købe en stor træplade, som du skærer til, kan du i stedet bruge en genbrugstræhylde i dybden 30 cm, som du tilskærer i de korrekte mål.

Sådan laver du et sidebord med fliseplade:

Trin 1: Sav træet til i de rette størrelser. Find midten på undersiden af bordpladen. Dette er udgangspunktet for benenes placering, hvor du sætter begge plader lodret. Træk hvert ben ud mod ydersiderne af bordpladen, og stop ca. 3,5 cm før kanten.

Trin 2: Markér benenes placering rundtom med en blyant, hvorefter du sætter 1 prik i hver ende samt 1 i midten. Det samme gør du på benenes højkant. Det er vigtigt, at det er meget præcist.

Trin 3: Bor 1 cm ned i bordpladen ved hver markering, og 2 cm ned i benene. Fyld lidt trælim ned i hullerne, inden du tilføjer 3 dyvler, hvorefter du samler delene. Lad det tørre i ca. 1 time – gerne i spænd.

Trin 4: Montér bagstykket ud fra samme princip: Rejs bordet op, og placér bagstykket herop imod. Herefter markerer du igen 3 punkter til boring både på bagstykket og på den smalle ende af bordkanten.

Trin 5: Gentag med lim og dyvler, inden du samler bagstykket med resten af møblet.

Trin 6: Placér en smuk flise på bordpladen. Dette er både dekorativt, og gør det også nemt at tørre overfladen af.