diy-skammel
DIY-projekter

DIY: Upcyclet skammel med marmor-maling

af Skovdalnordic.com 21.03.2024
Trænger du til lidt farve til at lyse op i vintermørket, så prøv at upcycle et lille møbel med maling. Vi forvandlede en simpel skammel til et fint sidebord med lyserød “marmor”-top.

De massive marmorplader er smukke på overfalder i både køkkenet, stuen og badeværelset. Den ægte vare er dog både tung og dyr at få ind i hjemmet, men det skal ikke afholde os fra at få det tidløse look.

Du kan nemlig få maling, der skaber den smukke marmorerede effekt. Så kan du nemt upcycle gamle møbler, du har stående eller genbrugsfund, der trænger til en kærlig hånd.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skammel med marmor-look:

Her har vi givet en simpel træskammel en makeover med en lyserød marmoreret overflade. Du kan også sagtens bruge andre møbler og farver. Følg den simple guide herunder.

Det skal du bruge til at skabe marmor-look med maling:

  • Lille skammel eller sidebord
  • Plastik til afdækning
  • Malertape
  • Malerpind/ren ispind
  • Engangshandsker
  • Plastikkrus
  • Hvid, lyslilla og lyserød akrylmaling eller hobbylak
  • Resin Glazing
  • Pensel

TIP: Alt efter hvilke farver du vælger, kan du få forskellige effekter frem. Minder farverne om hinanden, bliver resultatet roligt. Men med maling i farver, der står i kontrast til hinanden, kan du skabe en dramatisk effekt.

Sådan giver du en skammel marmor-look med maling:

skammel med marmorlook trin 1

Trin 1: Pak skamlens ben ind i plastik, og fæstn det med malertape, så der ikke kan komme maling på benene, når du maler toppen.

Skammel med marmorlook trin 2

Trin 2: Vælg det ønskede antal farver – vi brugte hvid, lyslilla og lyserød hobbylak. Hæld farverne i hvert sit krus. Bland hver farve op med vand – hæld lidt i ad gangen i krusene, og rør rundt med malerpinden/ispinden. Når malingen har samme konsistens som tyktflydende sirup, er den klar til brug. Hæld nu malingen over i et rent, tomt krus, én farve ad gangen. Undlad at røre rundt i malingen.

Skammel med marmorlook trin 3

Trin 3: Hæld malingen forsigtigt ud på midten af skamlens top/bordpladen.

Skammel med marmorlook trin 4

Trin 4: Fordel malingen ved at holde skamlen på skrå og dreje den ganske forsigtigt rundt, indtil hele overfladen er dækket. Lad derefter malingen tørre i 24 timer.

Skammel med marmorlook trin 5

Trin 5: Hvis du ønsker en blank overflade på dit sidebord, kan du nu glasere det med Resin Glazing. Husk at læse den medfølgende vejledning grundigt, så opnår du det bedste resultat.

Skammel med marmorlook trin 6

Trin 6: Hæld Resin Glazing midt på skamlens top/bordplade, og anvend samme procedure til fordeling som med malingen. Du kan evt. tage en ren pensel til hjælp. Lad glazen tørre i 24 timer, så den når at hærde, inden du tager dit nye sidebord i brug.