Hjemmelavet varm kakao af kakaopulver (med skumfiduser!)

Tid i alt: 
5 minutes
Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Varm kakao
3 spsk sukker (gerne rørsukker)
3 spsk kakaopulver
8 dl mælk
Forslag til tilbehør
Mælk til mælkeskum
Skumfiduser
Chokoladeknapper

Sådan laver du varm kakao

  1. Bland kakaopulver og sukker sammen med et piskeris først — så undgår du klumper. 
  2. Kom blandingen i en gryde, og tilsæt langsomt mælken imens du pisker.
  3. Skru nu op for varmen og pisk flittigt.
  4. Kakaoen skal være brandvarm, men aldrig koge!

Find inspiration til efterårsgodter, der passer godt til varm kakao.

Lidt på toppen

Du kan komme mælkeskum på toppen, hvis det skal være simpelt — eller lægge skumfiduser på, hvis det skal være ekstra godt! Et par chokoladeknapper i bunden giver din kakao en følelse af varm chokolade. 

Varm kakao i mikroovn

Du kan også slippe afsted med at lave din varme kakao i mikroovnen. Mælken varmes i mikroovnen i 2 min (eller til den er skoldhed) og herefter kan den blandes i kakao- og sukkerblandingen. 

Hvis det skal være rigtig chokolade

Hvis du er mere til varm chokolade, så prøv vores favoritopskrift på varm chokolade, eller — hvis du vil serverer den for gæster, og den skal kunne lidt mere, så prøv varm chokolade med vaniljeis og grand marnier.