Kuvertpynt til årets julebord

Det er en sand fornøjelse at sætte sig til bords ved et veldækket julebord, og sådan et kan tage sig vidt forskelligt ud. Hvad enten borddækningen skal være enkel, personlige eller helt traditionel, er det i de små detaljer, magien opstår.

Derfor deler vi her nogle skønne eksempler på kreative kuvertidéer til årets julefester, som du nemt kan gøre efter selv. Kopiér din favorit, eller lad dig inspirere af enkelte af de smukke elementer!

3 slags kuvertpynt til julebordet

1. Den enkle kuvert

Er du til det enkle og stilfulde, kan du med fordel holde dig til lyse og rolige nuancer. Dæk fx bordet med hvid dug og hvide stofservietter, så du har en rolig base, som du kan bygge resten af bordet op efter. Dekorér fx kuverten med en smuk servietring, enkel julepynt, rustikke naturelementer eller fine bånd i rolige farver.

Tip til nem kuvertpynt: 

Holder du af naturlig bordpynt, er der masser af muligheder, når du skal pynte julebordet, og du kan tilmed hente pynten gratis i naturen. Denne kuvert er pyntet med to slags gran og en kogle samt et matchende grønt velourbånd.

​2. Den personlige kuvert

Et julebord må gerne være personligt og vise gæsterne, at værten har lagt tid og kræfter i at dække bordet på en ganske særlig måde. Det behøver hverken at være dyrt eller tidskrævende at dække et personligt bord, så der er ingen grund til unødig julestress. På det personlige bord er der plads til at skeje ud og vise sit mod. Investér gerne i en spændende dug og fine servietter med prints og mønstre. Sæt prikken over i'et med hjemmelavet bordpynt. Klip fx fine juletræer stjerner af karton, og brug dem som bordkort, eller bag sprøde småkager, og dekorér dem med navnene på dine julegæster. 

3. Den nostalgiske kuvert

Vi holder alle sammen af den traditionelle danske jul, og ønsker du at holde fast i den skønne nostalgiske stil, kan også det gøres på mange fine måder. Sørg for at holde dig til de klassiske rød-hvide farver med grønne strejf, og dæk hver kuvert med rustikke stofservietter i vintage-look. Supplér gerne hver kuvert med historisk julepynt, der minder dig om barndommens jul, eller bag klassiske brunkager eller honninghjerter, og brug dem som hyggelige bordkort.