Højtider & mærkedage

Pak julegaverne ind i genbrug

af Anita Lindberg 6.12.2012
Det er nemt at bruge genbrug til at lave unik og elegant indpakning til dine julegaver. Det er både miljørigtigt, nemt og smukt.

Der er mange muligheder, når først du tænker genbrug ind i indpakningen. Brug for eksempel gamle små æsker, og beklæd dem med aviser eller udklip fra farverige magasiner.

Pak dine gaver ind i genbrug

Søde æsker

Brug for eksempel trææsker fra brieosten, vask dem og brug dem som små gaveæsker. Du kan lime flotte julemotiver i magasiner eller runde kageservietter på og slutte af med et fint silkebånd eller noget groft, rustikt snor. Sæt eventuelt en lille grankvist ved sløjfen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lærredsroset

Klip noget groft sækkelærred i lange, tynde strimler på ca. 1½-2 cm x 1 m. Lav en masse løkker af strimlen i
hånden, og brug et stykke ståltråd til at fæstne med. Løkkerne laver du ved at holde båndstrimlen imellem tommel- og pegefinger og forme løkkerne i den lange ende af strimlen. Hver gang du har lavet en løkke, holder du også den mellem tommel- og pegefinger. Sådan fortsætter du, indtil du har det ønskede antal løkker. Jo større løkker du laver, jo større bliver rosetten. Ret til sidst løkkerne til, så den bliver fyldig og jævn som på billedet. Se rosetten på billedet til højre.

Brug pap og magasiner

Brug pap fra gamle kasser til at pakke gaverne ind i. Brug strimler af stof som enten er revet i lange bånd eller klip ud med en zigzag-saks. Du kan også beklæde papkassen med smukke billeder fra gamle magasiner, som du klipper ud og limer på. Væg for eksempel billeder som matcher i farverne og slut af med en lille gren af kristtjørn.

Husk pynten

Du har måske flettet julestjerner i årevis af papirsstrimler, som du kan købe i fleste supermarkeder. Prøv istedet at udnytte de gamle aviser, som du har liggende, og skab rustikke stjerner i forskellige størrelser. Mangler du vejledninger til at lave julestjernerne, findes den i de færdige pakker med papirsstrimler, som man kan købe.

Se alle de smukke billeder i galleriet nedenfor