Sådan undgår du edderkopper i dit hjem

edderkopper

Er du bange for edderkopper? Få 4 tips til at holde dem ude af dit hjem. Der er nemlig ikke noget værre end at blive overrasket af en ordentlig kleppert af en edderkop, når man mindst venter det.

Torsdag, 17. september 2015 - 15:42 - af Line Hvid

Mens du sikkert kan leve med en enkelt lille edderkop i boligen, så er det straks værre, når de små bæster forelsker sig i et mørkt hjørne af hjemmet, slår sig løs i garagen eller formerer sig i kælderen. Ude i haven er edderkopper jo nyttedyr, men der er mange, der ikke er så glade for dem inde i stuen. Du kan heldigvis gøre noget for at undgå, at edderkopperne kravler ind ad sprækkerne.

1. Sluk udendørslyset

Selvom edderkopper ikke er tiltrukket af lys, så er andre insekter det, og det tiltrækker edderkopperne. Så hold kun udendørslyset tændt, hvis det er nødvendigt.

Rul også gerne ned for gardinerne, når det er mørkt uden for, så insekterne ikke sværmer for tæt på dit hus.

Se også: Undgå møl i tøj og madvarer

2. Ryk krukker væk fra husmuren

Lad ikke dine krukker stå alt for tæt på husmuren, for edderkopperne vil tiltrækkes af varmen og næringen. Du bør også undgå bunker med dekorationssten for tæt på husmuren, da edderkopperne vil kravle ned i dem og ind i huset.

3. Hold hjemmet rent

Jo renere dit hjem er, jo færre insekter vil blive tiltrukket. Lad ikke mad stå ude, og lad ikke aviser og tøj ligge fremme, da de er idéelle gemmesteder for edderkopper, der elsker mørke. Det er i disse mørke gemmesteder, at edderkopperne har god mulighed for at formere sig. Sørger du for at støvsuge spindelvæv væk og generelt støve godt af, så har edderkopperne dårlige vilkår i dit hjem.

Se også: Hvor rent er dit badeværelse?

4. Hold dem ude med pebermynte

Pebermynte skulle eftersigende holde edderkopperne ude. Fyld en sprayflaske med vand og kom 15-20 pebermyntedråber i. Sprøjt det i sprækker i muren eller ved vinduerne, hvor edderkopperne kan komme ind.

Se også: 5 steder du har glemt at gøre rent

Læs mere om:

Læs også:

Sådan rengør du dit køleskab

Hvis du er bange for edderkopper, så er det ikke rart at have dem i hjemmet. Edderkopper søger ind i varmen, når det bliver koldt udenfor. Du kan holde edderkopper ude ved at sørge for at holde udendørslyset slukket. Edderkopper bliver tiltrukket af de insekter, der sværmer i lyset.

Dør edderkopper i støvsugeren?

De fleste edderkopper vil dø af en tur i støvsugeren. Nogle vil måske overleve, men det er nok svært for dem at komme ud af støvsugeren. Så svaret på spørgsmålet 'dør edderkopper i støvsugeren?' er ikke helt klart. De fleste vil dø af at blive støvsuget op.