Hængende urtepotte med krydderurter på altanen
Blomster & Planter

Guide: Hængekrukker og planteophæng

af Gaia Rasmussen. Red. Christina Riis. 20.05.2023
Foto: Kira Brandt.
Du kan have flere planter på den lille altan og terrasse, når du udnytter både vægge og loft. Vi guider dig til DIY planteophæng og inspirerer dig med et væld af hængekrukker!

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Bor du småt, kniber det med pladsen på altanen eller terrassen, eller kan du bare ikke få nok af planter? Hænger du grønne planter, blomster og krydderurter op, får øjnene noget kønt og grønt at kigge på i flere højder - og så har du plads til flere!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan nemt lave de fineste planteophæng selv, eller du kan købe en masse forskellige ophæng og hængekrukker. Vælg mellem forskellige typer af ophængningsmetoder og potter, der passer til din stil og indretning. Vi kommer med vores bedste bud på det hele her.

DIY: Planteophæng

Udforsk kreativiteten og tryl genbrugsgenstande og budgetvenlige materialer om til de fineste kreationer, der viser dine yndlingsplanter frem på bedste vis.

Du kan gå på opdagelse i vores opfindsomme løsninger her, eller hvis du hellere vil købe dine planteophæng, kan du springe til bunden af artiklen, hvor vi giver dig en masse inspiration!

 1. Secondhand ophæng
  Det klassiske knyttede ophæng kan du være heldig at finde i genbrugsbutikker, men du kan også lave det selv. Alt, du skal bruge, er vores guide her og noget snor.
  Vi har hængt en blomstrende citrontimian op i den. Plantepinden har vi lavet af en halv rørepind til maling, men du kan også købe skilte til potteplanter eller bede her.
 2. Hold snor i kurven
  Har du en kurv med håndtag, kan du hænge den op med lædersnore, der klæder kurveflet godt. Vi fandt shaker-kurven brugt, men du kan købe en lignende her.
  Du kan købe lædersnor her. Planten er en duftgeranie.
 3. Glas til stiklinger
  Har du taget stiklinger, kan du hænge dem op i rene brugte pesto- eller syltetøjsglas og lade dem udvikle rødder der. Vikl et stykke kraftig ståltråd omkring toppen af glasset, fyld vand i og hæng det f.eks. på en metalwire. Vi tog stiklinger af duftgeranie og paletblad.
  Køb ståltråd i fine farver her.
  Du kan købe de perfekte glas til stiklinger her.
 4. En kasse med krydderurter
  Har du en let trækasse tilovers fra grøntsager eller frugt, kan du hænge den op med to stykker bredt bomuldsbånd. Vi brugte to bånd på hver 120 cm. Placer båndene under kassen 5 cm fra siderne, og mål afstanden imellem dem. Fastgør båndene på væg eller mur med søm eller skruer ifølge målet. Før kassen på plads, og fyld den med urter, f.eks. rosmarin, basilikum, rød skovsyre, grønkål og fransk estragon. Husk underskåle, så kassen ikke bliver våd.
  Genbrug noget bånd, du har liggende, og hvis du ikke har noget, kan du få det her.
 1. Alt på et bræt
  Med et bræt på ca. 60 cm i længden og to bånd i passende længde, kan du nemt og hurtigt lave en lille, gyngende have eller svævende hylde. Her svæver en lavendel og en lægealoe i urtepotteskjulere af glas fundet brugt.
  Køb et rustikt bræt i lærketræ her. Hæng det op med et fint bånd som det her.

 2. Mal genbrugskurve
  De gamle hængekurve var medtagede af vejr og vind, men med to lag cremehvid udendørs maling er de blevet fine nok til at pynte en sidste sæson på altanen.
  Du kan købe maling her.

 3. DIY med læder
  Du kan selv lave et planteophæng af læder, så det passer lige til din urtepotte med underskål. Klip to 25 cm lange læderstropper på 2,5 cm i bredden. Lav hul i hver ende med en hultang. Træk to læderbånd igennem hullerne, og fæstn dem ved at vikle sejlgarn omkring – se billedet. Planten er en lille ægte laurbær.
  Læder kan fås her.
 4. Genbrugt plantestativ
  Har du en fin, gammel træstige eller et bambusstativ som dette, kan du skrue den fast til muren og hænge kurve op på det med S-kroge. Krydderurterne er rosmarin og citronmelisse.
  Du kan også bruge et rionet som det her.
  Du kan købe S-kroge her.

Inspiration til hængekrukker

Hay: Phanta Plant Hanger