Plant tulipanløg
Blomster & Planter

Læg tulipanløg i efteråret

af Susie Helsing Nielsen, Anita Banner og Dorte Kristensen 1.11.2021
Foto: Jytte Boch Andersen.
Skal du have flotte, farverige tulipaner i haven til foråret? Så er det nu, løgene skal i jorden. Læs, hvordan du planter tulipanløg her.

Farvestrålende tulipaner er det smukkeste tegn på forår. Skal du have fornøjelsen af de fine forårsbebudere i din egen have, skal du lægge løgene i løbet af efteråret.

Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvor og hvornår, du lægger tulipanløgene, hvis du vil have succes med et tulipanbed i haven. Vi guider dig lige her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvornår skal du lægge tulipanløg?

Har du ikke fået lagt tulipanløgene i jorden endnu? Bare rolig, det er slet ikke for sent at lægge tulipanløg i starten af november. Jordtemperaturen skal nemlig ned under 9°, for at de begynder at danne rødder.

Hellere plante løgene til for sent end lidt for tidligt. Du kan oftest købe tulipanløg allerede fra august, men det betyder absolut ikke, at du skal købe eller plante allerede der.

Lægger du løgene i jord, som ikke er kold nok, vil de ligge i dvale og vente på, at temperaturen falder, og du risikerer, at de bliver ødelagt af svampe eller råd, inden de når at slå rod.

Planter du mens jorden stadig er varm, er der altså stor risiko for at forventningerne om et stort tulipanbed i foråret ikke bliver indfriet. Slå i stedet koldt vand i blodet og vent til jordtemperaturen falder.

Sådan lægger du tulipanløg - jord og dybde

Løgene trives bedst i veldrænet jord – tilsæt gerne lidt gødning, så planterne har noget at leve af, når de skyder frem til foråret.

Tulipanløg skal lægges ret dybt, så de ikke vælter, når planten begynder at vokse. Læg derfor løgene i en dybde, der svarer til 2-3 gange løgets størrelse.

Vil du sikre dig et overdådigt tulipanbed, hvor de farverige blomster vælter op, skal du ikke være nærrig, når løgene lægges. Antallet af løg varierer selvfølgelig alt efter størrelsen på dit bed. du kan som udgangspunkt regne med, at der skal ligge et løg hver 10. cm, hvis du vil have et flot og fyldt tulipanbed.