Amsonia tabernaemontana
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Amsonia tabernaemontana

Tekst og 13.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Amsonia tabernaemontana er en flerårig staude, som er meget nem at frøformere. Stauden får et væld af smukke blomster på hver stilk, samtidig med at dens blade giver et flot grønt underlag i dine bede. Læs mere om den skønne plante her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Amsonia tabernaemontana er faktisk ikke en særlig kendt staude, men når man først har stiftet bekendtskab med den, forelsker man sig fuldstændig i den. Den har nemlig en lang blomstringsperiode, og så er du garanteret, at den blomstrer hvert år. Læs også: Thalictrum delavayi, Violfrøstjerne

Plantefakta: Amsonia tabernaemontana

  • Højde: 90 cm
  • Blomsterfarve: Blå og hvid
  • Blomstring: Maj til juli
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 50 cm
  • Giftig: Nej
Køb Amsonia tabernaemontana her. Amsonia tabernaemontana får kompakte hvide eller lyseblå klaser af stjerneformede blomster på stive stilke med smukt mørkegrønt løv. Den passer rigtig fint sammen med fx Cimicifuga racemosa, men er også velegnet som solitærplante. Planten stiller ikke store vækstkrav, da den kan vokse de fleste steder. Den befinder sig endda også godt i meget tørre perioder, men den vil vokse sig højere, hvis den får fugtigere jord. Plant den i blomsterhaven eller i skovhaven, hvor den vil kvittere med store klynger af de fineste blomster. Vælger du at plante den i fuld sol og tør jord, behøver du ikke at beskære planten, men vælger du derimod at plante den i delvis skygge og fugtig jord, kan den godt blive kedelig at se på. I de tilfælde bør du beskære den årligt efter blomstringen.
Du kan så frøene fra Amsonia tabernaemontana fra februar til juli i en lille plantebakke med sand- og kompostholdig jord. Lad den stå et sted, hvor den får sollys, og sørg for at holde jorden fugtig. Dæk bakken til med et gennemsigtigt dækken, så temperaturen er omkring 13-15°. Lad den stå sådan i to til tre uger, og kom derefter frøene i køleskabet i tre til seks uger. Herefter opbevarer du dem ved stuetemperatur, indtil skuddene er store nok til at plante ud i haven. Planten er også rigtig god som snitblomst til buketter, hvor den fylder godt med sine klynger af smukke hvide eller lyseblå blomster.