Vi har fået nye skovhøns

Vi har fået tre skovhøns, og på den måde er vi i gang med lidt fornyelse. I forvejen har vi tre Rhode Island Red samt en enkelt Faverolles. Til sommer flyttes hønsegården over ved den nye stald, og hønsene får dér meget mere plads at boltre sig på, end de har nu.
 
 
Skovhøns bør, som navnet antyder, have en skov at gå rundt i, og det er præcis, hvad de får. Ved den nye stald laver vi en indhegning af et stort stykke mellem træerne i det ene skovstykke, vi har.
 
Om vinteren vil vi så forberede en slags sluse, så de også får adgang til køkkenhaven, hvor de kan æde sig gennem haveaffald, larver, snegle og andet skadekryb. Om sommeren skal de så gå og hygge sig i skoven, hvor de får sol fra øst og vest, men er i skygge midt på dagen. Det skal de helt sikkert nok blive glade for.
 
 
Når den nye hønsegård er etableret, er planen, at vi skal have endnu flere høns. Skovhønsene lægger de dejligste bæredygtige æg, man kan forestille sig. Store friske æg med dybgule æggeblommer. Og hver høne lægger et æg om dagen, så det kan hurtigt blive til mange.