Inspiration - skab julestemning i orangeri og udestue
Højtider & mærkedage

Skab julestemning i orangeriet eller udestuen

Tekst og 23.11.2018
foto: Lene Christensen. Foto: Claudi Thyrrestrup. Regi: Privateje og Downtownsjolte.dk
Forvandl dit orangeri eller din udestue fra vinterlager til en hyggelig juleoase. Vi giver inspiration til, hvordan du pynter op på yndig vis i dit ekstra uderum!

Når kulden og vintermørket får overtaget på udelivet, er det hyggeligt at krybe tæt sammen indenfor - og det behøver ikke kun at være i stuen og køkkenet, at den dejlige julestemning breder sig.

Indret dit orangeri eller din udestue med planter, plaider, julepynt og lys, så du kan invitere dine gæster på eventyrlig julepicnic med gløgg og godter. Vi giver inspiration til, hvordan du forvandler vinterlageret til en hyggelig oase.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Sådan laver du en udestue af genbrugsmaterialer

Grønt liv i orangeriet (øverst)

Efter en frisk gårtur i den frostklare natur er det hyggeligt at synke ned i en blød stol og sammen nyde lidt sødt og en kop varm æblegløgg i orangeriet.

Gør det ekstra uderum klar til julehygge ved at skrubbe plantebordet for sommerens havesysler og pynte det med levende lys og lyskæder. Betræk havestolene med skind og tæpper, så det er til at holde varmen derude en kold vinteraften.

Mere inspiration: Se den smukke forvandling - fra gammelt skur til yndigt orangeri

Fyld vaserne med smukke blomster, som får rummet til at se hjemligt ud, og sæt overvintrende planter i vindueskarmen, der kan minde dig om det derude indtil foråret. På billedet øverst i aritklen er det pelargonier, der giver grønt liv til orangeriet.

Få mere inspiration til at forvandle dit orangeri eller din udestue til en hyggelig juleoase i galleriet:

Flere julefine orangerier: Adventshygge i det svenske orangeri