Nøgen i haven
Havetips

Gode råd når du arbejder nøgen i haven

Maja Grønbæk 6.04.2019
/ Foto: Tia Borgsmidt
Den første lørdag i maj er international "Arbejd nøgen i haven-dag". Hvis du planlægger at smide tøjet, så læs lige de gode råd her først!

Den første lørdag i maj kan du meget passende smide kludene, når du går i gang med weekendens havearbejde, hvis du har lyst. Det er nemlig dagen for den internationale "Arbejd nøgen i haven-dag", som er opfundet af amerikanske The Naturist Society, en søsterorganisation til foreningen Danske Naturister. Ideen med den nøgne havedag er, at man skal føle sig mere fri, acceptere sin krop og være tættere på naturen, skriver bolius.dk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Gode råd når du arbejder nøgen i haven

Udover at du føler dig mere fri og tættere på naturen, kan det også have sine praktiske fordele at arbejde uden tøj på. Der er ikke tøj, der kan komme i vejen eller blive snavset, fx kan det være smart at vaske havemøblerne rene. Men Inden du kaster dig nøgen over havearbejdet, er der dog lige et par ting, du skal være opmærksom på.

#1: Undgå brug af maskiner
Det er en god idé at undgå at arbejde med større haveredskaber og maskiner som græsslåmaskine og hækkeklipper, da du ikke er beskyttet på samme måde, som hvis du havde tøj, sko og evt. handsker på. Så overvej at holde dig til det lettere havearbejde som såning og lugning.

#2: Pas på solen
Brug altid solcreme og evt en hat, når du opholder dig i haven og solen i længere tid, og undgå gerne timerne midt på dagen. Solen kan sagtens være stærk også om foråret, og desuden er din hud mere sårbar efter de lange vintermåneder uden sol.

#3: Undgå blufærdighedskrænkelse
Generelt gælder det, at det er dit eget ansvar at undgå blufærdighedskrænkelse, når du er nøgen i din have. Hvis du har en meget åben have, eller den fx ligger lige op ad et busstoppested, så tag hensyn og vær opmærksom på, at naboer og forbipasserende ikke føler sig krænkede. Hvis din have er lukket eller ligger for sig selv, er der selvfølgelig ingen problemer i at være nøgen.

Se også: Sådan får du mest muligt ud af drivhuset