Julepavlova med tranebær

Julepavlova

Hvem nyder ikke at pynte julebordet? Det gør vi - og hvad kunne dog pynte bedre end en lækker, spiselig juledessert? Denne jule-pavlova er både køn og smagfuld, og så er den faktisk ret simpel at lave!

Onsdag, 28. november 2018 - 10:02 - af Sandra Palmqvist. Foto: Christina Uhlin.

En krans på døren pynter så fint op til jul, men en spiselig julekrans på bordet er endnu bedre! Du kan endda gøre endnu mere ud af denne flotte julepavlova og lægge nogle kristtjørn ved, bare du minder dine gæster om, at de ikke må spises. Mere julet bliver det altså ikke!

Se her: 10 julekranse du selv kan binde
 

Det skal du bruge:

8-10 personer

  • 4 æggehvider, stuetempererede
  • 1 lille nip salt
  • 2 ¾ dl sukker
  • 1 tsk majsstivelse
  • ½ tsk eddike

    Pynt:

  • 5 dl frosne røde bær (tranebær, jordbær, hindbær mm.)
  • Flormelis efter smag
  • 5 dl piskefløde
  • Vaniljepulver
     

Sådan laver du julepavlova:

  1. Tegn en cirkel på et stykke bagepapir, ca. 20 cm i diameter. Læg papiret på en bageplade.
  2. Pisk æggehvider og salt med en elpisker i en ren skål.TIP: Tør skålen med en smule eddike på noget køkkenrulle, så er du sikker på, at de stivner ordentligt.
  3. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, til det begynder at stivne og lave små toppe.
  4. Sigt majsstivelsen i blandingen og tilsæt eddiken. Vend det forsigtigt sammen. Tænd ovnen på 100°.
  5. Tag store skefulde af marengsblandingen, og læg dem på den tegnede cirkel, så det danner en pæn krans. Først 1 omgang, og så en omgang mere ovenpå. Gør overfladen så plan som muligt, så falder bærpynten ikke så let af.
  6. Bag kransen i ovnen i ca. 2 timer. Tag den ud, og lad den køle helt af, gerne natten over.
  7. Tø bærrene op, og rør dem sammen med lidt flormelis. De skal gerne være lidt syrlige, for pavlovaen er sød i sig selv.
  8. Pisk fløden luftig og tilsæt vaniljepulver efter smag. Smør flødeskummet ud på kransen, og strø bærrene over lige inden du serverer.

TIP: Du kan også pynte kagen med flødeskum tilsat kanel og flormelis – eller en masse citrusfrugter og granatæblekerner.

Læs mere: 10 lækre retter til julefrokosten

Læs mere om:

Læs også: