Chokolademousse med Grand Marnier og mandelkaramel

Chokolademousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel

Servér denne lækre luksusudgave af chokolademousse ved næste festlige lejlighed. Den franske appelsinlikør smager skønt sammen med chokolade og giver moussen ekstra smag og karakter.

Tirsdag, 12. december 2017 - 14:06 - af Marie Melchior. Foto: Line Falck.

Nytåret er på trapperne, og hvad er mere egnet til den festlige aften end en skøn dessertklassiker med en smule procenter? Den syrlige smag fra appelsin smager fantastisk sammen med chokolade – men det kender vi jo godt fra chokolade med orangeknas. Og kan du lide det, vil du med garanti elske denne lækre mousse!

Prøv også: Er du vild med chokolademousse og chokolade, vil du elske denne blødende chokoladekage

Det skal du bruge til din chokolademousse:

6 personer

  • 200 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 4 spsk. Grand Marnier
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 4 pasteuriserede æggehvider

Mandelkaramel:

  • 75 g mandler
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. flagesalt

Se også: Pærecrumble med mandellåg

Sådan gør du:

  1. Smelt chokolade og smør over vandbad, og lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en cremet hvid masse.
  3. Rør chokoladeblandingen sammen med æggeblommemassen og Grand Marnier.
  4. Riv skallen af appelsinen, og rør den i blandingen.
  5. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  6. Fordel moussen i 6 glas. Sæt dem på køl i mindst 2 timer.

Mandelkaramel:

  1. Skold og smut mandlerne.
  2. Smelt sukker på en pande til gylden karamel.
  3. Tilsæt mandler, og rist dem i 2-3 minutter.
  4. Hæld mandelkaramellen ud på et stykke bagepapir, og drys med flagesalt. Lad den afkøle helt.  Hak den med en skarp kniv.
  5. Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering. Drys mandelkaramel på, og servér.

Læs også: DIY: Fold dine servietter som søde stjerner

Læs også:

Chokoladetrøfler
Vandbakkelser med chokoladecreme