Desserter

Vaniljeis

Grundopskrift på klassisk vaniljeis - som kan varieres i det uendelige
af Marie Melchior 1.07.2010 Fotograf: Betina Hastoft

Hjemmelavet vaniljeis smager bedst, når den er helt frisklavet, men kan holde sig et par uger i fryseren

Opskriften giver ca. 1 l:

• 2½ dl sød- eller letmælk
• 2½ dl piskefløde
• 1 vaniljestang
• 6 æggeblommer
• 150 g flormelis

Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk hvid æggesnaps i en anden gryde. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner. Afkøl cremen.

Når den er afkølet, kan du fryse den til is i en ismaskine. Har du ikke en ismaskine, kan du gøre følgende: Hæld cremen i en metalskål, dæk den med film, og sæt den i fryseren. Efter 1 time tages cremen ud af fryseren. Pisk cremen igennem med en elpisker. Gentag proceduren 3 gange over 3 timer.