Cupcakes med fuglereder - opskrift på påskecupcakes

Disse søde cupcakes vil være et hit at servere til påske. De er smørbløde, tilsat appelsin og med masser af dejlig frosting på toppen - og naturligvis pyntet på fineste vis med små påskeæg.

Torsdag, 11. april 2019 - 10:36 - af Annemette Voss. / Foto: Skovdalnordic.com.

Smørbløde appelsinmuffins med lækker smag og nuttede prikker. Prøv den lækre kombination af appelsin og blå birkes – de små blå frø giver de fineste prikker og smag i hjemmebag.

Flere påskelækkerier: Cheesecake med citron

Det skal du bruge til cupcakes med fuglereder:

12 stk.
 
Cupcakes:
  • 3 æg, str. M/L
  • 175 g lyst rørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g smør
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. blå birkes (kan udelades)
Frosting:
  • 100 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g mascarpone
Desuden:
  • Dragéæg el.lign.

Smag også: Pavlova i påskeklæder

Sådan laver du cupcakes med fuglereder:

  1. Cupcakes: Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker let og luftigt.
  2. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det let sammen. Smelt smørret.
  3. Riv skallen af ½ appelsin fint, og pres saften af hele appelsinen.
  4. Tilsæt smeltet smør, appelsinsaft og -skal samt blå birkes. Rør dejen godt sammen.
  5. Fordel dejen i 12 cupcakeforme, og sæt dem i en muffinform.
  6. Bag kagerne ved 175° varmluft i ca. 16-17 minutter. Lad dem køle helt af.
  7. Frosting: Pisk blødt smør, vaniljesukker og flormelis sammen til en meget luftig og cremet smørcreme. Tilsæt mascarpone, og pisk kun ganske kort ved lav hastighed, til cremen er ensartet.
  8. Kom frostingen i en sprøjtepose med en lille græstylle. Afsæt rosetter af frosting som tilfældige, rodede fuglereder oven på kagerne. Dekorér med små farverige dragéæg.

Kreativ: Dæk et smukt påskebord

Læs mere om: