Macarons med hindbærcreme

Sprøde, bløde og helt igennem lyserøde. Disse skønne macarons er fyldt med hindbærcreme af mascarpone - og næsten for flotte til at spise… Men også kun næsten!

Fredag, 2. februar 2018 - 15:02 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Lars Ranek

Artiklen fortsætter efter annoncen

Macarons er små, franske fristelser, der kan laves i alverdens farver og størrelser - og et hav af forskellige, lækre smagsvarianter. Selve teknikken bag de flotte hapsere kræver en smule øvelse at mestre til perfektion, men de er til gengæld alt besværet værd. For det bedste af det hele er, at - ligegyldigt udseendet - så smager de lige lækkert hver gang! Prøv bare denne skønne version med sød hindbærcreme.

Det skal du bruge til dine macarons med hindbærcreme:

20 stk

MACARONS:

  • 200 g mandler
  • 200 g flormelis
  • 200 g sukker
  • 0,8 dl vand
  • 6 pasteuriserede æggehvider
  • Rød frugtfarve

HINDBÆRCREME:

  • 250 g mascarpone
  • 3 spsk. hindbærsyltetøj
  • ½ vaniljestang

PYNT:

  • Frysetørrede hindbær

UDSTYR:

  • Sukkertermometer
  • Sprøjtepose

Du kan også prøve disse lækre macarons med kænmpe skildpadde 

Sådan gør du:

Først laver du macarons:

  1. Smut mandlerne.
  2. Blend mandlerne til mel.
  3. Tilsæt flormelis og blend det sammen med mandlerne, til blandingen er fin og jævn.
  4. Sigt blandingen og stil den til side.
  5. Kog sukker og vand i en lille gryde, og tag det af varmen, når lagen er 110°.
  6. Pisk halvdelen af æggehviderne ved lav hastighed, til de er stive.
  7. Sæt hastigheden op, og hæld den varme sukkerlage ned til æggehviderne, i en tynd stråle, mens du pisker.
  8. Pisk indtil marengsmassen er afkølet, hvilket ca. tager 7 minutter.
  9. Bland den anden halvdel af æggehviderne (de skal ikke piskes) med mandel-flormelis-blandingen til en tyk masse.
  10. Tilsæt et par dråber frugtfarve ad gangen, til massen har den ønskede lyserøde farve.
  11. Vend forsigtigt lidt marengs af gangen ned i den lyserøde mandelmasse. Dejen skal være glat, ensartet og let flydende.
  12. Kom dejen i en sprøjtepose med en lille tylle.
  13. Sprøjt dejen i ensartede klatter med god afstand på en bageplade med bagepapir.
  14. Lad kagerne stå til tørre en times tid ved stuetemperatur.
  15. Bag kagerne i 12 minutter i en ovn ved 110°. Hvis kagerne sprækker under bagningen, er ovnen for varm, så skru lidt ned for varmen.
  16. Tag kagerne ud af ovnen.
  17. Træk forsigtigt bagepapiret over på en fugtig bordplade eller et vådt stykke bagepapir, så er kagerne lettere at få af papiret med en palet.

Se også: 10 lækre opskrifter med hindbær

Mens kagerne køler af, laver du hindbærcremen:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Rør mascarpone med syltetøj og vaniljekorn.
  3. Kom hindbærcremen i en sprøjtepose.
  4. Sprøjt hindbærcremen på halvdelen af kagerne, og læg de andre på som top.
  5. Drys de færdige kager med frysetørrede hindbær. 

Se også: Tips til hjemmelavet marmelade

Læs også: