Friskpresset juice med gulerod og æble

Friskpresset juice med gulerod, æble og ingefær

Friskpresset juice er sprængfyldt med vitaminer, og så smager det bare så skønt. Vil du snige endnu flere grøntsager ind på morgenbordet, kan du bruge pulpen i en bolledej. Få opskriften på både juice og boller!

Mandag, 19. februar 2018 - 10:25 - af Camilla Zarah Lawes og Freja Bang Lyngbo. Foto: Wichmann + Bendtsen photography.
Denne opskrift kræver, at du har en juicemaskine. Husk at skrælle ingredienserne, inden du juicer, for du kan bruge pulpen i lækre boller. Skrællerne smider du naturligvis på kompostbunken. Hvis du ikke har en kompostbunke, kan du nu presse skrællerne ned i juicen, så intet går til spilde. 
 
 

Det skal du bruge til friskpresset juice med gulerod og æble:

  • 1 kg gulerødder
  • 3 cm ingefær
  • 6 æbler 

Sådan gør du: 

  1. Skyl og skræl gulerødder, ingefær og æbler. Fjern også stilk og kernehus på æblerne.
  2. Pres saften til frisk juice, og tag pulpen ud af maskinen.
 

Vil du lave lækre boller af resterne? Se her, hvordan du gør: 

Bag svampede, søde boller af pulpen - altså den del af grøntsagen eller frugten, som ikke bliver presset til juice. Pulpen ligger inde i juiceren, og det er synd at smide den ud, når den kan forvandles til hjemmebag.

Du skal bruge: 

  • 1 teskefuld loppefrøskaller
  • 2 dl vand
  • Pulp fra 1 kg gulerødder, 3 cm ingefær og 6 æbler
  • 1 dl olie
  • 2 dl mel (hvedemel,eller rismel og majsmel, hvis bollerne skal være glutenfri)
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk salt
  • Evt chiafrø

Sådan gør du: 

  1. Kog vandet, og rør det sammen med loppefrøskallerne. Lad blandingen trække et par minutter, til den bliver til en klistret masse.
  2. Bland massen med pulp, olie, mel, havregryn og salt, og rør sammen.  
  3. Form bollerne, og sæt dem på en bageplade. Bag i ovnen ca. 25 minutter, til bollerne er lysebrune på undersiden.

Tip: Du kan sagtens bruge pulpen fra andre juicer som fx rødbedejuice eller æblejuice. 

Læs også:

Fladbrød med fuldkerner