HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Annonce
Annonce
Annonce
Kager
Dejlig kanelkage med brunet smørcreme og brændte mandler
En saftig og krydret kanelkage med silkeblød brunet smørcreme og sprøde brændte mandler på toppen. Perfekt til efterår og jul – og umulig ikke at tage et ekstra stykke af.
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Betina Hastoft
20.11.2025
Annonce
-12 personer
Kanelkage
225 g smør
300 g brun farin
150 g sukker
3 æg
2 spsk. stødt kanel
265 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Brunet smørcreme
150 g smør
150 g flormelis
200 g flødeost naturel
½ tsk. stødt kanel
1 knsp. salt
Samling og pynt
1 stor bageform
50 g brændte mandler
Evt. to sprøjteposer med forskellige tyller
Annonce
Sådan laver du kanelkage
Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i formen.
Smelt smør, brun farin og sukker sammen i en gryde ved middel varme, og lad det køle lidt af.
Pisk æg og den afkølede smørblanding sammen i en skål.
Tilsæt kanel, og pisk, til der ikke er klumper.
Bland mel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen.
Rør dejen sammen, til den er ensartet, og hæld den i formen.
Bag kagen i 20‑25 minutter – den skal føles en smule ubagt i midten. Afkøl helt på en rist.
Sådan laver du smørcreme
Smelt smørret i en gryde, og lad det bruse op, til det bliver let brunt og dufter nøddeagtigt.
Hæld smørret gennem en sigte, og sæt det på køl, til det har sat sig og er smørbart (ca. 2 timer).
Pisk det kolde brunede smør luftigt.
Tilsæt flormelis, flødeost, kanel og salt, og pisk til en ensartet, luftig smørcreme.
Fordel smørcremen i sprøjteposer, og dekorér kagen med små toppe – eller smør cremen rustikt ud.
Sæt kagen på køl indtil servering.
Hak de brændte mandler, og drys dem over lige før servering.
julebag
Annonce
Andre lækre opskrifter
Kager
Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis
Kager
Æble-brunsviger
Kager
Nemme mandelkager med hindbær og hvid chokolade
Kager
Minilagkager med kakaobunde og Baileys-skum
Annonce
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i november
Haven
November i haven
Grønt
Appelsiner
Buketter & kranse
5 smukke efterårsbuketter
Mest læste
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
ISABELLAS
Smugkig i det nye ISABELLAS
Desserter
Skønne desserter til mortensaften
Desserter og kager
Mette Blomsterberg citronspecier
Mad
10 råvarer du skal spise i november
Sponsoreret indhold
Annonce