Kager
Kager
Bærtærter med skyrcreme
Smagsgod tærtebund, knasende chokolade, sommersøde bær og en frisk skyrcreme. De her bærtærter er ikke til at stå for!
25.07.2016
25.07.2016 - Opskrift: Timm Vladimir / Foto: Columbus Leth
Vi er vilde med bær – også i en sød forklædning! Her er de små tærter pyntet med bunkevis af sommersøde bær, og nedenunder gemmer der sig en frisk skyrcreme. Et vanedannende godt alternativ til vaniljecremen! De bærtoppede tærter er et perfekt indslag til sommerbordet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bærtærter med skyrcreme
Antal personer: 4. Tid: 40 minutter. Køletid: 1 time. Bagetid: 15 minutter. Fan af bærtærter? Se den ultimative bærkage her! Det skal du bruge til bærtærter med skyrcreme:- 125 g smør
- 250 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 1 æg
- 4 små portionstærteforme
- 100 g mørk chokolade
- 2½ dl piskefløde
- 1 spsk. flormelis
- korn af 1 vaniljestang
- 1½ dl skyr
- 400 g blandede hele bær, f.eks. jordbær, hindbær, ribs og blåbær
Sådan laver du bærtærter:
- Smuldr smørret i melet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt flormelis, og saml dejen med ægget til en fast kugle, men uden at ælte mere end højst nødvendigt.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i 1 time.
- Tænd ovnen på 180°.
- Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformene med dejen, så den dækker bund og kanter.
- Bag tærtebundene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
- Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på de afkølede tærtebunde.
Sådan laver du skyrcreme:
- Pisk fløden til skum, og tilsæt flormelis og vaniljekorn.
- Vend skyr i med en ske, og fordel skyrcremen på tærtebundene, evt. med en sprøjtepose.
- Pynt tærterne med masser af friske bær, og servér straks.