Se også
Kager
Kanelkage med kaffeglasur
Søde kartofler, dadler og æblemos... Tre ingredienser, der gør denne lækre kanelkage ekstra lækker og svampet. Slut af med cremet kaffeglasur på toppen - og du har det skønneste søde indslag til eftermiddagshyggen!
af Christina Bonde.
26.01.2018
Foto: Chris Tonnesen.
Denne kanelkage er den rene smagslykke at få i munden. De frugtige og krydrede ingredienser i dejen gør den skøn og svampet - og kaffeglasuren på toppen sender enhver kaffe-elsker i himlen. Med andre ord: Her er en opskrift, du ikke lige sådan glemmer igen, når først du har prøvet den en gang.
Ingredienser
- 250 g sød kartoffel
- 2 dl æblemos
- 2 spsk kanel
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 knivspids nellike
- Et lille nip salt
- 200 g udstenede dadler
- 100 g groft kokosmel
- 50 g havregryn
Kaffeglasur
- 4 spsk kakaopulver
- 2 spsk kokossukker
- 1 tsk kværnet instant kaffe
- 1 tsk kanel
- ½ dl smeltet kokosolie
Sådan laver du kanelkage
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Skræl kartoflerne, og bag eller damp dem, indtil de er møre.
- Blend de tilberedte kartofler med æblemosen, krydderierne og 150 gram af dadlerne.
- Kom massen i en skål, og vend kokosmel og havregryn deri.
- Hak de sidste 50 gram dadler groft, og vend dem i dejen til sidst.
- Beklæd en form med bagepapir, kom dejen deri, og bag kagen i ca. 40 minutter. Lad kagen sætte sig og køle helt af.
Kaffeglasur
- Bland kakao, kokossukker, kaffe og kanel i en skål.
- Tilsæt kokosolie, og bland det hele godt sammen.
- Fordel glasuren ud over den afkølede kage, og servér med det samme.