Æblemuffins med kanel og fuldkorn

Det er lige før, man kan kalder disse æblemuffins sunde. Der er nemlig fuldkorn i. Og æbler. Selvom de (næsten) er sunde, skal du ikke holde dig tilbage med at bage disse æblemuffins med kanel og fuldkorn, for de er himmelsk skønne!

Æblemuffins gør sig perfekt til en grå og regnfuld efterårsdag, hvor du hygger indendøre med nybagte æblemuffins, dampende varm te og tændte stearinlys på bordet.
 

Æblemuffins med kanel og fuldkorn

12 muffins

Det skal du bruge
100 g smør
2 æg
½ dl rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
2 dl hvedemel
2 dl fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
2-3 æbler, fx Ingrid Marie
2 spsk. sukker
2 spsk. kanel

Server to slags muffins! Lad dine æblemuffins få følgeskab af disse lækre brombærmuffins

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.

Smelt smørret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende. Rør smeltet smør og mælk i dejen. Bland mel, bagepulver og salt sammen, og vend i dejen.

Sæt papirforme i en muffinform, og fyld hver form 2/3 op med dej.

Skær æblerne i tern, og vend dem med sukker og kanel.

Læg æblerne på dejen, og stil dine æblemuffins i ovnen. Bag dem i ca. 20 minutter.

Du kan også bruge dine æbler i en skøn bagt æblekage med tyttebærsyltetøj. Opskriften får du her