Saltede citroner bruges især i det marrokanske køkken, men de er faktisk godt tilbehør til det meste mad. Lav selv dine saltede citroner med denne opskrift!
af Redaktionen. Stylist Marie Melchior10.02.2021Foto: Jakob Helbig
Annonce
8 usprøjtede citroner
5 spsk. havsalt
1 spsk. hele korianderfrø
1 tsk. hele hvide peberkorn
5-6 laurbærblade
2 dl olivenolie
Annonce
Sådan salter du citroner:
Skyl citronerne, og skær 6 af dem i tynde skiver.
Læg 1 lag af citronskiver i et rent syltetøjsglas.
Strø salt over og herefter koriander, hvid peber og 1 laurbærblad.
Gentag proceduren, til der ikke er flere citroner.
Pres saften fra de 2 resterende citroner i glasset. Citronskiverne skal være dækket helt til af lagen (tilføj evt. mere salt og olie, hvis citronskiverne ikke er helt tildækkede).
Luk glasset, og lad det stå mørkt og koldt i mindst 10 dage, før du bruger citronerne i madlavningen.
TIP
Saltede citroner smager godt til gryderetter med lam og fjerkræ. Brug dem også i salater, eller bland dem med dine yndlingsgrøntsager som tilbehør.