Grønt

Pære

Pærer er skønne, som de er, i tærter, syltede og som saft. Læs en masse facts om pærer her og få en masse opskrifter med pærer.
af Redaktionen 23.07.2012

Som med det meste frugt kan pærer bruges på et utal af måder - i kager, tærter, syltede, eller hvad med bare at spise dem rå? Pærer kan i mange tilfælde bruges præcis som æbler, som er langt mere anvendte i Danmark. Men pærer er også fantastiske i tærter sammen med ost.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrifter med pærer

Ostefrugttoast

Pære- og grønkålssalat med blå ost og valnødder

Brødkage med æbler og pærer

Chokoladepærer med chokocrumble og vaniljeis

Pære-mandeltærte

Pæretærte med mandelcreme

Chokoladekage og pærer

Pæresirup

Pærer modnes på forskellige tidspunkter alt efter sort. De tidlige pærer modnes i starten af september, mens de senere sorter først modnes hen i oktober.

Vidste du…
At udtrykket pæredansk, pærelet eller pæredumt ikke har noget med frugten pære at gøre? Forstavelsen pære- i pæredansk menes at være en forvanskning af det latinske udtryk pure.

Holdbarhed
Pærer har en ret kort holdbarhed, så derfor plukkes pærer oftest umodne, så de har en holdbarhed på en lille uge. Køb derfor altid de hårde, umodne pærer i butikken, så kan de bedre holde til turen hjem.

Sæson
September-december