Se også
Aftensmad
Boeuf Bourguignon
Den franske gryderet Boeuf Bourguignon er lavet på kraftig rødvin, mørt oksekød og grøntsager, og den er en sikker vinder på saft og kraft – få opskriften her!
af Inge Skovdal.
20.01.2020
Foto: Nina Malling/Skovdal Nordic.
4 personer
Ingredienser
- 300 g bacon
- ½ dl olivenolie
- 6 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1,2 kg okseklump
- 8 spsk. hvedemel
- 50 g smør
- 2 gulerødder
- 1 flaske bourgogne eller anden kraftig rødvin
- 5 timiankviste
- 3 dl grøntsags- eller oksebouillon
- 2 laurbærblade
- 400 g champignoner
Salat
- 50 g pinjekerner
- 200 g rucola
- Balsamico glaze
Kartoffelmos
- 1,2 kg kartofler
- 50 g smør
- 1 dl fløde eller mælk
- Salt
Sådan laver du Boeuf Bourguignon
- Skær bacon i tern, og steg det i olivenolie ved middelvarme i ca. 5 minutter, til det begynder at tage farve.
- Pil imens skalotteløg og hvidløg, og hak hvidløgene fint.
- Skru ned for varmen, og tilsæt de hele pillede skalotteløg. Lad dem simre i 10 minutter.
- Skær imens okseklumpen i tern, og drys dem med mel.
- Brun kødet ad flere omgange i en stor gryde med smør, og læg de brunede stykker kød i gryden med bacon og løg.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i gryden sammen med rødvin, bouillon, timian, finthakket hvidløg og laurbærblade. Lad det hele simre i 2-2½ time under låg.
- Skær champignonerne i passende stykker, og brun dem i lidt smør. Kom dem i gryderetten lige inden servering.
TIP: Er du vegetar, kan du sagtens udelade kødet. Erstat det med svampe og rodfrugter, og tilsæt evt. lidt flydende røg eller røget paprika som erstatning for baconsmag.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Salat
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
- Anret en simpel salat af rucola, ristede pinjekerner og lidt balsamico glaze på toppen.
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre.
- Tilsæt smør og fløde/mælk.
- Mos kartoflerne, og smag til med salt.