Se også
Aftensmad
Boeuf Bourguignon
Den franske gryderet Boeuf Bourguignon er lavet på kraftig rødvin, mørt oksekød og grøntsager, og den er en sikker vinder på saft og kraft – få opskriften her!
af Inge Skovdal.
20.01.2020
Foto: Nina Malling/Skovdal Nordic.
4 personer
Ingredienser
- 300 g bacon
- ½ dl olivenolie
- 6 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1,2 kg okseklump
- 8 spsk. hvedemel
- 50 g smør
- 2 gulerødder
- 1 flaske bourgogne eller anden kraftig rødvin
- 5 timiankviste
- 3 dl grøntsags- eller oksebouillon
- 2 laurbærblade
- 400 g champignoner
Salat
- 50 g pinjekerner
- 200 g rucola
- Balsamico glaze
Kartoffelmos
- 1,2 kg kartofler
- 50 g smør
- 1 dl fløde eller mælk
- Salt
Sådan laver du Boeuf Bourguignon
- Skær bacon i tern, og steg det i olivenolie ved middelvarme i ca. 5 minutter, til det begynder at tage farve.
- Pil imens skalotteløg og hvidløg, og hak hvidløgene fint.
- Skru ned for varmen, og tilsæt de hele pillede skalotteløg. Lad dem simre i 10 minutter.
- Skær imens okseklumpen i tern, og drys dem med mel.
- Brun kødet ad flere omgange i en stor gryde med smør, og læg de brunede stykker kød i gryden med bacon og løg.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i gryden sammen med rødvin, bouillon, timian, finthakket hvidløg og laurbærblade. Lad det hele simre i 2-2½ time under låg.
- Skær champignonerne i passende stykker, og brun dem i lidt smør. Kom dem i gryderetten lige inden servering.
TIP: Er du vegetar, kan du sagtens udelade kødet. Erstat det med svampe og rodfrugter, og tilsæt evt. lidt flydende røg eller røget paprika som erstatning for baconsmag.
Salat
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
- Anret en simpel salat af rucola, ristede pinjekerner og lidt balsamico glaze på toppen.
Kartoffelmos
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre.
- Tilsæt smør og fløde/mælk.
- Mos kartoflerne, og smag til med salt.