Kød og fjerkræ

Cotechino med laurbær

Ejerne fra Restaurant Famo 51, Morten Kaltoft og Fabbio Mazzon, serverer italienske specialiteter.
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen12.08.2008

(4 personer)
1 cotechino
2-3 friske laurbærblade
1 rødløg
¼ dl rødvinseddike
¼ dl olivenolie
salt og peber

Prik hul i skindet på cotechinoen og kog den i en stor gryde med vand og lidt friske laurbærblade i 2-3 timer. Tag den op og stil den på køl i et fad. Gem lidt af kogelagen til senere.
Skær rødløget i meget tynde skiver - gerne på en pålægsmaskine - og vend dem med rødvinseddike, olivenolie, salt og peber.
Skær cotechinoen ud, når den er helt kold. Skiverne skal være ca. 1 cm tykke. Varm dem op i lidt af kogelagen - enten i ovnen eller på en pande - og server dem sammen med de marinerede rødløg. Pynt evt. med lidt friske laurbærblade.

NB! Cotechino er en specialitet fra egnen omkring Modena i Norditalien. Ingredienserne i en cotechino er meget lig dem, der indgår i en dansk sylte, og svinekød er hovedingrediensen. Den kan være svær at få fat på og kræver formentlig et besøg i en specialbutik med italienske charcuterivarer.

Andre opskrifter på italienske fristelser:

AUBERGINESALAT

BLØD POLENTA MED FRISKE TOMATER OG KANTARELLER

CROSTINO MED GRILLEDE FRISKE PØLSER

Sponsoreret indhold