Kød og fjerkræ

Cotechino med laurbær

Ejerne fra Restaurant Famo 51, Morten Kaltoft og Fabbio Mazzon, serverer italienske specialiteter.
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen 12.08.2008

(4 personer)
1 cotechino
2-3 friske laurbærblade
1 rødløg
¼ dl rødvinseddike
¼ dl olivenolie
salt og peber

Prik hul i skindet på cotechinoen og kog den i en stor gryde med vand og lidt friske laurbærblade i 2-3 timer. Tag den op og stil den på køl i et fad. Gem lidt af kogelagen til senere.
Skær rødløget i meget tynde skiver - gerne på en pålægsmaskine - og vend dem med rødvinseddike, olivenolie, salt og peber.
Skær cotechinoen ud, når den er helt kold. Skiverne skal være ca. 1 cm tykke. Varm dem op i lidt af kogelagen - enten i ovnen eller på en pande - og server dem sammen med de marinerede rødløg. Pynt evt. med lidt friske laurbærblade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

NB! Cotechino er en specialitet fra egnen omkring Modena i Norditalien. Ingredienserne i en cotechino er meget lig dem, der indgår i en dansk sylte, og svinekød er hovedingrediensen. Den kan være svær at få fat på og kræver formentlig et besøg i en specialbutik med italienske charcuterivarer.

Andre opskrifter på italienske fristelser:

AUBERGINESALAT

BLØD POLENTA MED FRISKE TOMATER OG KANTARELLER

CROSTINO MED GRILLEDE FRISKE PØLSER