Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Helstegt landkylling
1 stor, økologisk landkylling, 1½-2 kg
Salt og peber
2 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør
2 æbler
2 løg
2 fed hvidløg
3 kviste timian
3-4 laurbærblade
3 dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
Røsti
500 g selleri og kartofler
1 løg
2 æg
Salt og peber
Olie til stegning
Rosenkål med persille
800 g rosenkål
2 spsk. olivenolie til stegning
1 bundt bredbladet persille
1 usprøjtet citron
4 spsk. olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du

Helstegt landkylling

  • Krydr kyllingen udvendig og indvendig med salt og peber.

  • Opvarm olie og smør i en stegegryde, som også kan gå i ovnen.

  • Brun kyllingen på alle sider, og læg den så på et bræt.

  • Skær æbler og løg i både. Hak hvidløg og timian groft.

  • Stop så meget løg, æbler, hvidløg og timian som muligt ind i kyllingen.

  • Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med laurbærblade og den resterende timian, løg og æbler.

  • Hæld hønsebouillon og hvidvin over kyllingen.

  • Læg låg på gryden, og steg kyllingen i en 200° varm ovn i ca. 90 minutter.

  • Tag kyllingen op af gryden, og partér den i mindre stykker.

  • Si saucen, og kog den lidt ind.

Røsti

  • Skræl og riv rodfrugterne.

  • Skær løget i små terninger.

  • Rør de revne rodfrugter med løg, æg, salt og peber.

  • Opvarm en pande med rigelig olie.

  • Form små flade røstier, og steg dem i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

  • Læg dem på fedtsugende papir.

Rosenkål

  • Skær bunden af rosenkålene, fjern de yderste blade, skyl og tør dem.

  • Steg dem i olie på en pande i 3 minutter.

  • Vend godt rundt hele tiden.

  • Hæld rosenkålene i en skål.

  • Skyl og hak persillen. Riv skallen af citronen, og pres saften. Rør det med olie, salt og peber.

  • Vend rosenkålen med dressingen samt persille, og servér