Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål
Helstegt landkylling
- 1 stor, økologisk landkylling, 1½-2 kg
- Salt og peber
- 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør
- 2 æbler
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 kviste timian
- 3-4 laurbærblade
- 3 dl hønsebouillon
- 2 dl hvidvin
Røsti
- 500 g selleri og kartofler
- 1 løg
- 2 æg
- Salt og peber
- Olie til stegning
Rosenkål med persille
- 800 g rosenkål
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 usprøjtet citron
- 4 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Helstegt landkylling
-
Krydr kyllingen udvendig og indvendig med salt og peber.
-
Opvarm olie og smør i en stegegryde, som også kan gå i ovnen.
-
Brun kyllingen på alle sider, og læg den så på et bræt.
-
Skær æbler og løg i både. Hak hvidløg og timian groft.
-
Stop så meget løg, æbler, hvidløg og timian som muligt ind i kyllingen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
-
Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med laurbærblade og den resterende timian, løg og æbler.
-
Hæld hønsebouillon og hvidvin over kyllingen.
-
Læg låg på gryden, og steg kyllingen i en 200° varm ovn i ca. 90 minutter.
-
Tag kyllingen op af gryden, og partér den i mindre stykker.
-
Si saucen, og kog den lidt ind.
Røsti
-
Skræl og riv rodfrugterne.
-
Skær løget i små terninger.
-
Rør de revne rodfrugter med løg, æg, salt og peber.
-
Opvarm en pande med rigelig olie.
Gryderet som gæstemad
-
Form små flade røstier, og steg dem i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
-
Læg dem på fedtsugende papir.
Rosenkål
-
Skær bunden af rosenkålene, fjern de yderste blade, skyl og tør dem.
-
Steg dem i olie på en pande i 3 minutter.
-
Vend godt rundt hele tiden.
-
Hæld rosenkålene i en skål.
-
Skyl og hak persillen. Riv skallen af citronen, og pres saften. Rør det med olie, salt og peber.
-
Vend rosenkålen med dressingen samt persille, og servér